Virgil Nitulescu, desemnat castigatorul concursului pentru functia de manager al Muzeului Taranului Roman

Ministerul Culturii a anunțat, marți, caștigătorul concursului de proiecte de management, organizat pentru ocuparea funcției de manager al Muzeului Național al Țăranului Roman (MNȚR) din București, informează News.ro. Este intolerabil ca destinul acestei instituții identitare pentru cultura romanească să fie lăsat de atata timp la discreția unui directorat interimar deficitar și să fie acum legat pentru incă 5 ani de un manager ale cărui performanță și profesionalism au fost deja evaluate ca nesatisfăcătoare de către Ministerul Culturii, incă din anul 2014, ceea ce a dus la demiterea sa din funcție in 2015, prin ordin al Ministrului Culturii de la acea vreme", se arată in petiție.

acum 43 luni (9 Aug 2016)

Ministerul Culturii a anunțat, marți, caștigătorul concursului de proiecte de management, organizat pentru ocuparea funcției de manager al Muzeului Național al Țăranului Roman (MNȚR) din București, informează News.ro.

Săptămana trecută, aproximativ 100 de reprezentanți ai societății civile, intre care Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Ștefan Agopian, Theodor Paleologu, dar și angajați ai muzeului i-au adresat o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloș in care reclamau "managementul impropriu" de la MȚR, dar și rezultatul ultimului concurs pentru ocuparea postului de director al instituției.

Citește și: Ministrul Culturii NU semnează contractul directorului interimar Nițulescu și trimite un control la Muzeul Țăranului Roman"Societatea civila ia act, cu tristețe și ingrijorare, de faptul că una dintre instituțiile culturale fundamentale din Romania este astăzi periclitată și decredibilizată prin abandonarea ei in "grija" unui management impropriu, inadecvat la sarcina sa și, finalmente, ilegal: Muzeul Național al Țăranului Roman se află, din păcate, in pragul colapsului atat ca funcționare, cat și ca imagine, in urma rezultatului ultimului concurs pentru ocuparea postului de director al Muzeului. Este intolerabil ca destinul acestei instituții identitare pentru cultura romanească să fie lăsat de atata timp la discreția unui directorat interimar deficitar și să fie acum legat pentru incă 5 ani de un manager ale cărui performanță și profesionalism au fost deja evaluate ca nesatisfăcătoare de către Ministerul Culturii, incă din anul 2014, ceea ce a dus la demiterea sa din funcție in 2015, prin ordin al Ministrului Culturii de la acea vreme", se arată in petiție.

In replică la scrisoarea deschisă adresată premierului de mai mulți reprezentanți ai societății civile, un grup de specialiști de la Muzeul Țăranului Roman au acuzat "situația dezolantă in care a ajuns ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro