Viorel Hrebenciuc, achitat definitiv in dosarul in care este acuzat de marturie mincinoasa, pentru declaratiile din dosarul "Mita la PSD"

Viorel Hrebenciuc, achitat definitiv in dosarul in care este acuzat de marturie mincinoasa, pentru declaratiile din dosarul

Pe 10 aprilie, Viorel Hrebenciuc a fost achitat de Judecatoria Sectorului 1 pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa, el fiind acuzat de procurori ca a dat declaratii nesincere in dosarul "Mita la PSD", in care au fost condamnati omul de afaceri Ioan Niculae si fostul presedinte al CJ Braila Gheorghe Bunea Stancu, arata Agerpres.

acum 39 luni (5 Jul 2017)

Pe 10 aprilie, Viorel Hrebenciuc a fost achitat de Judecatoria Sectorului 1 pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa, el fiind acuzat de procurori ca a dat declaratii nesincere in dosarul "Mita la PSD", in care au fost condamnati omul de afaceri Ioan Niculae si fostul presedinte al CJ Braila Gheorghe Bunea Stancu, arata Agerpres. Acuzatiile procurorilor

Viorel Hrebenciuc a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1, in iunie 2016, fiind acuzat de marturie mincinoasa, pentru ca ar fi dat declaratii nesincere in dosarul "Mita la PSD", in care au fost condamnati omul de afaceri Ioan Niculae si fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila Gheorghe Bunea Stancu.

Potrivit procurorilor, in toamna anului 2011, Viorel Hrebenciuc ar facut declaratii false cand a fost audiat in calitate de martor la DNA, dosarul "Mita la PSD" privind finantarea campaniei electorale a lui Mircea Geoana, candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009.

"Ca urmare a faptului ca numitul Hrebenciuc Viorel nu a spus adevarul in legatura cu aspectele pentru probarea carora a fost audiat in calitate de martor, privind fapta savarsita de numitul Ioan Niculae, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dispus achitarea inculpatilor Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe si Barac Viorel", au aratat procurorii.

Anchetatorii sustin ca ulterior, in 19 martie 2015, cand a fost audiat ca martor la Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul "Mita la PSD", Viorel Hrebenciuc a spus adevarul.

Ioan Niculae este eliberat conditionat din 15 iulie, dupa ce a executat din aprilie 2015 o parte din pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare primita in dosarul "Mita la PSD". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro