Violul rural, explicat pe intelesul orasenilor

Violul rural, explicat pe intelesul orasenilor

> Cu multi ani in urma asistam la povestea unui viol de la tara in care agresor era un flacau vanjos si victima o tanara neprihanita si de bani gata. Nu mai vedea nimic inafara de figura ei ingrozita si cu atat mai ispititoare, si de haina alba, usoara, sub care ii zarise carnea... Si uite asa, orele de Limba si Literatura Romana se dovedesc instructive si in a pricepe cam cum se desfasoara un viol rural. Si din cauza fanteziei noastre nu am inteles mare lucru din ce s-a intamplat la Vaslui, dar nu am ezitat sa ne revoltam si sa o facem pe detinatorii adevarurilor absolute.

acum 75 luni (28 Jul 2015)

>

Cu multi ani in urma asistam la povestea unui viol de la tara in care agresor era un flacau vanjos si victima o tanara neprihanita si de bani gata. Nu mai vedea nimic inafara de figura ei ingrozita si cu atat mai ispititoare, si de haina alba, usoara, sub care ii zarise carnea...

El o ridica in sus ca pe o papusa si o intoarse cu fata in sus, cuprinzandu-i cu celalalt brat picioarele peste solduri. Ea nu simtise mainile aspre care-i strangeau soldurile si mijlocul, dar acuma simtea cum ii zgarie pielea mustatile si buzele lui fierbinti. Zbatandu-se necontenit, corpul ei aluneca usor in jos pana ce gura lui ajunse sa se scufunde intre sanii ei mici si rotunzi. Buzele lui insetate se oprira deasupra unuia, mozolindu-l patimas cateva clipe si, in sfarsit, dintii muscara ca dintr-o piersica parguita.

Deodata simti mana lui grea intre pulpele ei lipite, despartindu-le si facand loc genunchilor lui. Apoi scancetele ei se transformara in gemete sacadate, dominate, si acelea, de gafaiturile flacaului. Cu ochii stransi si gura intredeschisa, capul ei se legana mereu, in timp ce bratele ei incolaceau inconstient gatul barbatului care-i rascolea toata fiinta intr-o infiorare ametitoare. Se simtea patrunsa de o bucurie atat de intensa, parca s-ar fi impartasit dintr-o taina necunoscuta, amara si dulce, mai presus de toate."

Scena de mai sus a fost descrisa in 1932 si e inspirata din evenimentele din 1907. Pentru cei care au deschis cartile mai tarziu, textul de mai sus este o adaptare cu o precizie de aproximativ 97% a scenei violului din "Rascoala" lui Liviu Rebreanu.

Si uite asa, orele de Limba si Literatura Romana se dovedesc instructive si in a pricepe cam cum se desfasoara un viol rural. Nostalgia noastra dupa satul romanesc ancestral, vatra a unei vieti curate si simple, unde regasim esenta existentei reale mi se pare exagerata si prost plasata. Nu cred ca vom renunta la ea indiferent de circumstante, dar ar fi bine... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro