Violentele se intensifica in sudul Afganistanului. Armata afgana, asediata de talibani in districtul Sangin; Marea Britanie a trimis un contingent in ajutor

Violentele se intensifica in sudul Afganistanului. Armata afgana, asediata de talibani in districtul Sangin; Marea Britanie a trimis un contingent in ajutor

Situatia s-a agravat in ultimele luni in Afganistan, in contextul in care talibanii, care controleaza vaste zone rurale si montane, au lansat o ofensiva de amploare asupra marilor orase. Potrivit comandantului fortelor de securitate Mohammad Dawood, peste 90 de militari au fost ucisi in ultimele doua zile de talibani, care au cucerit zone vaste din Helmand.

acum 58 luni (22 Dec 2015)

Situatia s-a agravat in ultimele luni in Afganistan, in contextul in care talibanii, care controleaza vaste zone rurale si montane, au lansat o ofensiva de amploare asupra marilor orase. Ultima ofensiva de amploare asupra unui oras a vizat Ghazni, la sud-est de Kabul. Armata afgana, asediata in Sangin

Luptele intense continuau marti in districtul Sangin din povincia Helmand, in sudul Afganistanului, unde militarii afgani sunt asediati de talibani. Potrivit comandantului fortelor de securitate Mohammad Dawood, peste 90 de militari au fost ucisi in ultimele doua zile de talibani, care au cucerit zone vaste din Helmand.

Alimente si munitii au fost parasutate militarilor afgani, intrucat drumurile sunt inaccesibile din cauza minelor amplasate de talibani, potrivit lui Mohammad Radmanish, un purtator de cuvant al Ministerului afgan al Apararii. "Un obuz a cazut peste casa mea si doi dintre copiii mei au fost raniti", isi explica decizia de a pleca un locuitor intervievat de AFP.

Armata afgana s-a aflat in dificultate in acest an, mai ales in sudul tarii, avand in vedere ca nu mai beneficiaza de sprijinul aliatilor din cadrul NATO pe teren.

"Un numar redus de personal britanic" a fost trimis in Helmand "cu un rol consultativ", a anuntat MoD luni seara intr-un comunicat. Marea Britanie are deja 450 de militari in Afganistan, in cadrul misiunii NATO de formare a trupelor afgane.

Ziarele Times si Wall Street Journal (WSJ) scriu ca membri din cadrul Serviciului Special Aerian britanic (Special Air Service - SAS) si din cadrul Fortelor speciale americane au fost trimisi pentru a ajuta la recucerirea terenului pierdut in aceasta provincie.

Pe de alta parte, districtul Sangin are o valoare simbolica pentru armatele britanica si americana, care au luptat cu inversunare, in timpul misiunii de lupta NATO, pentru a-l mentine sub controlul Kabu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro