Vinul fiert, leacul minune care alunga racelile. Cui este interzis si la ce boli ne expune bautura cu calorii "goale"

Vinul fiert, leacul minune care alunga racelile. Cui este interzis si la ce boli ne expune bautura cu calorii

Cercetatorii europeni au descoperit ca persoanele care consuma mai mult de 2 pahare de vin rosu pe zi manifesta cu 44% mai putine raceli decat cei care se abtin de la consumul de vin rosu. De asemenea, cei care sufera de urmatoarele afectiuni ar trebui sa evite consumul de vin rosu: cei care prezinta un nivel ridicat de trigliceride, cei care sufera de migrene, persoanele care incearca sa slabeasca si femeile gravide.

acum 87 luni (26 Dec 2015)

Cercetatorii europeni au descoperit ca persoanele care consuma mai mult de 2 pahare de vin rosu pe zi manifesta cu 44% mai putine raceli decat cei care se abtin de la consumul de vin rosu.

Una dintre cele mai vechi bauturi alcoolice de pe planeta, vinul rosu, poate fi si benefic organismului, baut in cantitati moderate. In timp ce prea mult alcool poate dauna organismului, cercetatorii sugereaza ca 1-2 pahare de vin rosu pe zi pot, de fapt, sa aduca beneficii", spune Marina Grigore, specialist in apifitoterapie. De asemenea, cei care sufera de urmatoarele afectiuni ar trebui sa evite consumul de vin rosu: cei care prezinta un nivel ridicat de trigliceride, cei care sufera de migrene, persoanele care incearca sa slabeasca si femeile gravide.

"Vinul contine de asemenea, calorii goale, care pot duce la cresterea in greutate. Consumul excesiv de alcool este asociat cu efecte negative asupra sanatatii, ce includ cresterea riscului de cancer, boli hepatice, amplificarea presiunii sangvine, insuficienta cardiaaca si dependenta", explica Marina Grigore.

Specialistii ne sfatuiesc sa obtinem insa aceleasi beneficii pentru sanatate si din alte surse, decat din consumul de vin rosu. Flavonoidele de exemplu, se pot gasi si in fructe si legume. Strugurii si sucul de struguri au, de asemenea, aceleasi componente ca si vinul rosu.

5 avantaje ale consumului de vin rosu

Printre avantajele consumului de vin rosu se regasesc furnizarea de energie, imbunatatirea digestiei, stimuleaza apetitul si faptul ca poate ajuta la restabilirea echilibrului nutritional. Melatonina continuta de vinul rosu ajuta la reglarea ceasului biologic, dar este si un puternic antioxidant. Asadar, consumul unui pahar de vin rosu inainte de culcare poate fi benefic pentru somn. Specialistii spun ca fiecare pahar de vin rosu consumat zilnic reduce riscul cancerului de plamani cu 13%. De asemenea, 4 sau mai multe pah... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro