Vinete tocate la borcan pentru iarna. Cum se prepara cea mai simpla si mai delicioasa reteta

Vinete tocate la borcan pentru iarna. Cum se prepara cea mai simpla si mai delicioasa reteta

In cazul gospodinelor care aleg sa prajeasca vinetele in cuptor, acestea trebuie sa stie ca vinetele se inteapa de cateva ori ca sa nu crape si sa murdareasca totul in cuptor", ne-a marturisit tanti Maria Popa.

acum 37 luni (23 Aug 2016)

Atunci cand ne dorim sa punem vinete in borcane trebuie sa le alegem pe cele mai bune.

In cazul gospodinelor care aleg sa prajeasca vinetele in cuptor, acestea trebuie sa stie ca vinetele se inteapa de cateva ori ca sa nu crape si sa murdareasca totul in cuptor", ne-a marturisit tanti Maria Popa.

Dupa ce sunt coapte, este indicat ca vinetele sa fie curatate cat sunt fierbinti pentru ca se curata mai bine. Dupa ce vinetele s-au scurs, se toaca folosind o spatula de lemn sau de plastic. Le putem pune si in robotul de bucatarie dar trebuie sa utilizam lamele de plastic.

Vinetele tocate se aseaza in borcane, batandu-le usor de masa ca sa nu ramana inauntru goluri de aer. Se lasa un spatiu liber, pana la buza borcanului sau a sticlei, de 2-3 cm si, dupa ce pune capacul, se fierb in bain-marie, timp de 1 ora, apoi se racesc sub patura.

Va mai recomandam:

Cum se prepara cea mai gustoasa zacusca de vinete dupa o reteta simpla ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro