Vine iarna? Cod portocaliu si galben de ninsori si ploi. Cele mai afectate judete sunt cele din sud si sud-est

Vine iarna? Cod portocaliu si galben de ninsori si ploi. Cele mai afectate judete sunt cele din sud si sud-est

Pentru aceeasi perioada este valabila o avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol pentru Carpatii Meridionali si de Curbura, in special la peste 1600 m altitudine, unde ninsorile vor fi temporar mai consistente, cu depunere de strat de zapada si, mai ales pe creste, va fi viscol.

acum 60 luni (6 Oct 2017)

UPDATE Peste 2.800 de pompieri cu 600 de mijloace tehnice sunt pregatiti sa intervina pe durata avertizarilor meteorologice, fiind, totodata, instiintate toate comitetele locale pentru situatii de urgenta ale localitatilor aflate sub incidenta codurilor de vreme rea.

Mai bine de jumatate de tara intra sambata dimineata sub avertizare de Cod galben si portocaliu de ploi si vant. Sunt vizate zonele Oltenia, vestul Munteniei, apoi si in sudul Transilvaniei si in centrul Moldovei, Carpatii Meridionali si de Curbura, dar mai cu seama judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Ilfov si Municipiul Bucuresti, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea.

Atentionarea cod galben de ploi, lapovita si ninsoare intra in vigoare in 7 octombrie, ora 3.00 si va fi valabila pana in 9 octombrie ora 21.00.

Meteorologii anunta ca in Oltenia, vestul Munteniei, apoi si in sudul Transilvaniei si in centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp, iar local se vor cumula 40...50 l/mp. In zonele montane precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare, iar rafalele de vant vor depasi 70 km/h, mai ales pe creste. Sunt vizate judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Ilfov si Municipiul Bucuresti, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea, unde ploile vor fi temporar abundente si se vor cumula cantitati de apa importante, in general intre 40 si 60 l/mp.

Pentru aceeasi perioada este valabila o avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol pentru Carpatii Meridionali si de Curbura, in special la peste 1600 m altitudine, unde ninsorile vor fi temporar mai consistente, cu depunere de strat de zapada si, mai ales pe creste, va fi viscol. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro