Vine gerul, ce facem cu florile din curte? Sfaturi de la un horticultor

Vine gerul, ce facem cu florile din curte? Sfaturi de la un horticultor

Sa ai o curte care sa ofere decorul ideal pentru serile calduroase de vara, dar care sa atraga deopotriva si privirile trecatorilor, este pentru cei care locuiesc la casa un scop deloc greu de atins, cu conditia sa ceara parerea unui inginer horticol si sa nu plece urechile la tot felul de "priceputi" care ofera de multe ori sfaturi nepotrivite. Ruxandra Gala, inginer horticol, ne explica pe scurt care sunt pasii pe care trebuie sa-I respectam odata cu venirea iernii, pentru ca florilor din curte, dar si plantelor de apartament, sa le fie bine atunci cand afara temperatura se apropie de pragul de inghet.

acum 40 luni (16 Oct 2016)

Sa ai o curte care sa ofere decorul ideal pentru serile calduroase de vara, dar care sa atraga deopotriva si privirile trecatorilor, este pentru cei care locuiesc la casa un scop deloc greu de atins, cu conditia sa ceara parerea unui inginer horticol si sa nu plece urechile la tot felul de "priceputi" care ofera de multe ori sfaturi nepotrivite.

Important de stiut este ca pentru a avea in sezonul de primavara - vara o curte spectaculoasa, ingrijirea de toamna este esentiala.

De la gazon si pana la pomii fructiferi, toate plantele din curte au nevoie de un mic impuls pentru a supravietui gerului, dar si daunatorilor care se dezvolta mai ales intr-un mediu rece si umed.

Ruxandra Gala, inginer horticol, ne explica pe scurt care sunt pasii pe care trebuie sa-I respectam odata cu venirea iernii, pentru ca florilor din curte, dar si plantelor de apartament, sa le fie bine atunci cand afara temperatura se apropie de pragul de inghet. Trandafirii

Cu o inflorescneta si un miros spectaculos, trandafirii sunt de departe cele mai populare flori din Romania. Usor de ingrijit si deloc pretentiosi pe timpul verii, trandafirii au totusi nevoie de o atentie sporita in perioada sezonului rece. Sunt cateva reguli de care trebuie sa tinem seama daca vrem ca si la anul acestia sa ne incante privirea.

Ruxandra Gala, inginer horticol, ne explica pasii pe care trebui sa-i urmam inca din primele zile in care temperaturile se apropie de pragul de inghet. Este tot ceea ce trebuie sa facem pentru a ajuta trandafirul sa treaca peste gerul de peste iarna. Magnolia

O planta care adora soarele, dar care este mai multe decat rezistenta in timpul iernii, cu conditia sa fie o planta matura. Daca avem in curte o magnolia tanara, va fi nevoie sa o protejam de indata ce iarna incepe sa-si arate coltii. Invelim tulpina, pana la inaltimea de un metru, cu panza de sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro