Vine canicula! Arsita a sufocat deja vestul si centrul Europei

Vine canicula! Arsita a sufocat deja vestul si centrul Europei

A doua saptamana din luna iulie vine cu temperaturi neobisnuite pentru normalul acestei perioade si cu maxime care ajung la 37 de grade Celsius, ca urmare a valului de caldura care a venit din Europa de Vest. Obisnuiti cu romanii care ajung la camerele de primiri urgente din cauza diverselor probleme de sanatate, acutizate de valul de caldura, reprezentantii Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov au declarat ca vor lucra la foc continuu in aceste zile, asta in conditiile in care exista posibilitatea ca acea avertizare Cod galben de canicula sa fie prelungita inclusiv pentru zilele de marti si miercuri, cand mercurul din termometre va depasi pragul de 37 de grade Celsius.

acum 89 luni (5 Jul 2015)

A doua saptamana din luna iulie vine cu temperaturi neobisnuite pentru normalul acestei perioade si cu maxime care ajung la 37 de grade Celsius, ca urmare a valului de caldura care a venit din Europa de Vest.

Obisnuiti cu romanii care ajung la camerele de primiri urgente din cauza diverselor probleme de sanatate, acutizate de valul de caldura, reprezentantii Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov au declarat ca vor lucra la foc continuu in aceste zile, asta in conditiile in care exista posibilitatea ca acea avertizare Cod galben de canicula sa fie prelungita inclusiv pentru zilele de marti si miercuri, cand mercurul din termometre va depasi pragul de 37 de grade Celsius. De joi, insa, vestile sunt bune si temperaturile vor scadea treptat, atrag atentia specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM). Aceasta luna iulie este mai calda decat in mod obisnuit si asta se datoreaza valului de caldura care a venit dinspre Europa de Vest", au declarat oficiali din ANM.

Echipaje suplimentate la serviciile de ambulanta

Acestia spun ca valul de caldura i-ar putea afecta pe copii si batrani dar si pe cei care sufera de patologii cronice. Tocmai pentru a nu avea parte de surprize si pentru a putea face fata solicitarilor, oficialii din sistemul de primiri urgente au decis sa suplimenteze numarul de echipaje, prin a chema oamenii care erau in concediu de odihna sau care aveau zile libere.

"De obicei sunt mai multe apeluri in perioada de canicula, suntem chemati pentru tot felul de probleme, cu lipotimii, cazuti in strada, cardiaci.

Concret, azi vremea va fi calduroasa, temperaturile maxime vor inregistra 35 - 37 de grade Celsius, iar indicele de temperatura- umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati.

Valurile de caldura pun in pericol sanatatea oamenilor

Valurile de caldura pun in pericol sanatatea oamenilor, arata ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro