Vin vremuri grele pentru profitorii Revolutiei: "Nu vor ramane nici 20% din cei cu certificate"

Vin vremuri grele pentru profitorii Revolutiei:

Dar presedintii de asociatii de revolutionari au fost cei care au promovat, au sustinut, s-au batut chiar ca cei inclusi de ei pe liste sa fie trecuti indiferent de continut. Raniti sunt considerati doar cei care au suferit in urma confruntarilor cu fortele represive Conform noii legi, titlul de ranit va primi cel care au avut de suferit "prin utilizarea armelor de foc sau a tehnicii de lupta de catre fortele represive, prin loviri sau alte violente comise de reprezentantii acestora". "A aparut celebra Ordonanta de Guvern 84/1999, in care se spunea negru pe alb ca presedintii de asociatii pot face propuneri Secretariatului de Stat, pe baza de liste, dosare, de persoane care sa fie prezentati presedintelui pentru a li se dea titlul de luptator, ranit, arestat. Aproximativ o mie de revolutionari in Timisoara Din cei peste 22.000 de revolutionari din Romania, in Timisoara - oras care s-a luptat singura timp de o saptamana impotriva regimului comunist, exista un numar de aproximativ 1.000 de revolutionari. Romania are 22.000 de cetateni care detin certificat de revolutionar: 2.300 de urmasi ai eroilor martiri, undeva la 2.600 de raniti, 800 de arestati si circa 16.000 de luptatori cu ,,merite deosebite".

acum 105 luni (23 Feb 2015)

Timisoreanul Adrian Sanda, numit in 2014 secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Problema Revolutionarilor, a inceput curetenia in randul revolutionarilor. Mai exact, la sfarsitul lunii decembrie, la initiativa sa, a aparut Ordonanta de Urgenta nr.95/2014 prin care se modifica Legea 341. Din lista cu cei peste 22.000 de persoane cu certificat de revolutionar vor disparea foarte multi. Adrian Sanda (PSD) a mai ocupat aceasta functie la sfarsitul anului 2003 si inceputul anului 2004, in perioada in care se preschimbau certificatele vechi si se punea in aplicare Legea 341. Din 2009-2010 au aparut 10.000 de revolutionari. S-a deschis fabrica de diplome. Au bagat la acte ce au vrut. Au fost mai mult decat o bataie de joc la adresa revolutionarilor", a declarat Adrian Sanda. Societatea civila si adevaratii revolutionari au tras numeroase semnale de alarma si au cerut oprirea "fabricii de certificate", insa acest lucru nu s-a intamplat. Datorita numerosilor falsi revoluntionari, au ajuns ca si cei cinstiti sa fie aratati cu degetul. "Nu s-a gandit nimeni ca de aici va urma denigrarea cuvantului de revolutie. Revolutionarii autentici si corecti au sesizat pericolul. Dar presedintii de asociatii de revolutionari au fost cei care au promovat, au sustinut, s-au batut chiar ca cei inclusi de ei pe liste sa fie trecuti indiferent de continut. Si au reusit", a mai spus Adrian Sanda.

"Indemnizatiile au luat mintile oamenilor" In anul 1995, in Romania erau in jur de 7.000 de revolutionari cu cerificat. In urma "Comisiei Balint", constituita de CDR, pe vremea lui Emil Constantinescu, numarul revolutionarilor a ajuns la 17.000. "Pana in 1995 era un titlu mai mult de onoare certificatele de revolutionari. De partea financiara se bucurau numai urmasii si ranitii. Dupa 1996 s-au introdus acele beneficii, scutiri de impozite pe salarii, terenuri, inchirieri de spatii si alte facilitati. Dupa 2004 s-a introdus acea indemnizatie care ajunge la 2.000 de lei pe luna, c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro