Vila de lux a lui Ceausescu, scoasa la vanzare cu un pret urias. Cat costa proprietatea imensa a fostului dictator

Vila de lux a lui Ceausescu, scoasa la vanzare cu un pret urias. Cat costa proprietatea imensa a fostului dictator

Vila in care locuia fostul lider comunist Nicolae Ceausescu atunci cand venea in vizita la Iasi este scoasa la vanzare pe site-urile de anunturi pentru 1,5 milioane de euro. Imobilul are in total trei corpuri de cladire, respectiv casa de oaspeti cu regim de inaltime subsol - demisol - parter si doua etaje, popicarie - parter in suprafata de 255 mp si o anexa gospodareasca - parter cu suprafata construita de 210 mp.

acum 74 luni (24 Jan 2017)

Vila in care locuia fostul lider comunist Nicolae Ceausescu atunci cand venea in vizita la Iasi este scoasa la vanzare pe site-urile de anunturi pentru 1,5 milioane de euro. Prima tentativa de a vinde imobilul construit in zona Bucium a actualului proprietar dateaza din anul 2014, cand au fost postate anunturi pe site-urile de profil, suma solicitata la acea vreme fiind de circa 1,9 milioane de euro.

Chiar si asa, reprezentantii agentiei care au postat anuntul de vanzare sustin ca negocierile care au avut loc pana acum au fost sortite esecului. "Agentia noastra are scos imobilul la vanzare de circa un an si jumatate, perioada in care si-au prezentat interesul pentru casa 5-6 persoane.

Conform anuntului de vanzare, vila cu mare incarcatura istorica este construita pe un teren de 10.000 mp, care are o deschidere la strada principala de 120 ml. Imobilul are in total trei corpuri de cladire, respectiv casa de oaspeti cu regim de inaltime subsol - demisol - parter si doua etaje, popicarie - parter in suprafata de 255 mp si o anexa gospodareasca - parter cu suprafata construita de 210 mp. "Vila are o suprafata de 1000 mp si este compusa din cinci apartamente, patru garsoniere, o sala de conferinte foarte spatioasa, garaj, crama si alte dependinte.

Casa de Oaspeti Bucium a fost construita in 1967, pe ampla-samentul unei case confiscate dupa 1945 de comunisti. Ulterior, imobilul a fost transformat in resedinta prezidentiala, iar Ceausescu a fost cazat in trei randuri in Casa de Oaspeti, in cursul vizitelor sale la Iasi. Bunurile din interiorul cladirii, indeosebi piese de mobi-lier, au fost vandute la licitatie sau refolosite de CJ, acesta fiind si motivul pentru care acum vila se vinde nemobilata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro