Viktor Orban la Satu Mare: "Pe 1 decembrie, maghiarii nu au ce sarbatori"

Viktor Orban la Satu Mare:

Acesta a afirmat ca s-a adresat maghiarilor din regiunea Partium si nu celor din Tinutul Secuiesc pentru ca orice parte mica este importanta pentru ansamblu, iar referitor la faptul ca diplomatii maghiari au refuzat receptia dedicata zilei de 1 Decembrie, acesta a afirmat: "Eu sunt traditionalist si cred ca sinceritatea e cea mai buna metoda, chiar daca sunt la mijloc puncte nevralgice.

acum 40 luni (8 Dec 2016)

Premierul Ungariei s-a aflat intr-o vizita scurta, de doar cateva ore, la Satu Mare, unde a avut o intalnire cu Kelemen Hunor, presedintele UDMR. Vizita primului ministru maghiar a fost una atat din postura de conducator al poporului cat si de conducator al partidului FIDESZ, care in ultima perioada a acordat un sprijin puternic UDMR, mai ales de cand a debutat campania electorala.

Intalnirea celor doua parti a fost una scurta, in spatele usilor inchise, pret de mai bine de 30 de minute, dupa care cei doi presedinti de partid au iesit public intr-o cofnerinta de presa. Acesta a citat din premierul maghiar, zicand, referitor la viitoarele alegeri "O victorie mica, un viitor mic, o victorie mare, un viitor mare"

Discursul premierului Viktor Orban a fost unul mobilizator, acesta cerandu-le maghiarilor sa iasa in numar cat mai mare la vot pentru ca doar prin reprezentare in parlament din partea UDMR acestia se pto bucura pe viitor de bunastare. Acesta nu s-a ferit sa recunoasca ca Ungaria este interesata de bunastarea Romaniei, pentru ca are o influenta si asupra lor. Eu sunt o persoana optimista si cred ca sunt argumente pentru repezentanta acestei comunitati, dar nu inseamna sa fii intelept, nu inseamna sa fii si orb, deci trebuie sa vedem ca exista fenomene, sa exista evolutii in viata comunitatii maghiare din Romania, in lumea politica din Romania care ar putea periclita viata acestei comunitati. Consideram ca, din cand in cand, comunitatea maghiara nu este respectata in felul in care ar trebui sa fie, insa consider ca aceasta poate fi pusa in paranteza in cazul unei abordari pozitive din partea politicului romanesc.", a afirmat premierul maghiar

Intrebarile venite pentru premier au fost limitate si au primit raspuns scurt. Acesta a afirmat ca s-a adresat maghiarilor din regiunea Partium si nu celor din Tinutul Secuiesc pentru ca orice parte mica este importanta pentru ansamblu, iar refe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro