Viktor Orban, la Baile Tusnad: Trebuie sa ne gandim foarte serios la crearea unei armate europene comune, una adevarata

Viktor Orban, la Baile Tusnad: Trebuie sa ne gandim foarte serios la crearea unei armate europene comune, una adevarata

Marea Britanie sau Regatul Unit, a cincea economie de importanta globala, o forta si o putere nucleara, a iesit din structurile europene, deci eu cred ca din acest motiv trebuie sa ne gandim foarte serios la crearea unei armate comune in spatiul comunitar si avem nevoie de o armata adevarata, unde sa avem un singur limbaj comun, in care se dau instructiuni intr-o singura limba, sa se inteleaga toata lumea, sa nu fie doar o armata de forma, ci sa aiba si fond acea structura militara comuna europeana, de care zic eu ca avem nevoie", a spus Orban.

acum 93 luni (23 Jul 2016)

Premierul ungar sustine ca NATO joaca un rol foarte important in regiune, fiind capabil sa garanteze pacea in Europa, insa considera ca este nevoie si de o armata comuna europeana pentru intarirea stabilitatii si sigurantei.

"In continuare NATO este un lucru de care avem nevoie si trebuie sa fim membri activi in NATO, este clar. Marea Britanie sau Regatul Unit, a cincea economie de importanta globala, o forta si o putere nucleara, a iesit din structurile europene, deci eu cred ca din acest motiv trebuie sa ne gandim foarte serios la crearea unei armate comune in spatiul comunitar si avem nevoie de o armata adevarata, unde sa avem un singur limbaj comun, in care se dau instructiuni intr-o singura limba, sa se inteleaga toata lumea, sa nu fie doar o armata de forma, ci sa aiba si fond acea structura militara comuna europeana, de care zic eu ca avem nevoie", a spus Orban.

"E clar ca trebuie sa ne gandim serios la schimbarea mentalitatii noastre, avem nevoie de dezvoltare si de cercetare in domeniul militar, avem nevoie de sporirea cheltuielilor in toate statele membre, toti impreuna trebuie sa facem acest lucru si sa dea domnul sa nu fie nevoie, intr-o situatie reala, de utilizarea acestei forte comune", a declarat Orban.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a primit, sambata, de la primarul statiunii Baile Tusnad, Albert Tibor, o paine secuiasca de zece kilograme, o sticla de doi litri cu lichior din plante facut la Sumuleu Ciuc, dar si doua cani din ceramica de Corund, pe care scrie "Tusnad Furdo" (Baile Tusnad).

La dezbaterea de la Universitatea de Vara "Balvanyos" au participat mii de persoane, intre care seful Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, si cel al CJ Harghita, Borboly Csaba, dar si primari din mai multe localitati din cele doua judete, printre acestia si primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad. De asemenea, au participat reprezentanti ai Ambasadei Ung... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro