Viktor Orban, despre atacul de la Munchen: ,,Nu am fost atat de debusolat niciodata in viata mea. Se apropie de noi,,

Viktor Orban, despre atacul de la Munchen: ,,Nu am fost atat de debusolat niciodata in viata mea. Se apropie de noi,,

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat astazi, la Universitatea de Vara de la Baile Tusnad, ca atacul de la Munchen l-a debusolat, in contextul in care Germania este perceputa ca o garantie de stabilitate in zona. Se apropie de noi, asta e un lucru, dar un lucru si mai grav este ca acest atac s-a produs tocmai la nemti, in acea tara pe care noi o consideram ca punct de reper pentru noi, deci iata ca nici acolo nu mai este garantat suta la suta", a declarat Viktor Orban, citat de Agerpres.

acum 70 luni (23 Jul 2016)

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat astazi, la Universitatea de Vara de la Baile Tusnad, ca atacul de la Munchen l-a debusolat, in contextul in care Germania este perceputa ca o garantie de stabilitate in zona.

"S-au intamplat foarte multe lucruri in ultima vreme si nu am fost atat de debusolat niciodata in viata mea cum m-am simtit aseara, dupa atentatul de la Munchen. Se apropie de noi, asta e un lucru, dar un lucru si mai grav este ca acest atac s-a produs tocmai la nemti, in acea tara pe care noi o consideram ca punct de reper pentru noi, deci iata ca nici acolo nu mai este garantat suta la suta", a declarat Viktor Orban, citat de Agerpres.

El considera ca, pe fondul atacurilor teroriste, in Europa creste frica si nesiguranta, care genereaza neincredere reciproca, premierul ungar subliniind ca oamenii politici au obligatia sa gaseasca solutii la aceste probleme. (...) Trebuie sa scapam de aceasta frica de nesiguranta, (...) trebuie sa vedem ce putem face noi, politicienii, in acest sens. (...) Sa ne gandim ce ar trebui sa faca UE ca sa dispara frica din viata europenilor", a mai aratat Viktor Orban.

Premierul ungar a opinat ca a fost o eroare faptul ca s-au inlocuit valorile nationale cu cele supra-nationale si ca trebuie sa se renunte la "idealizarea Europei", precum si la "auto-aprecieri false", cum ar fi aceea ca Uniunea Europeana este un actor global, dupa Brexit ea devenind doar un "actor regional", care, in cel mai bun caz, poate influenta doar evenimentele din jurul sau.

Viktor Orban a criticat unele decizii luate la Bruxelles care au avut un impact negativ asupra "stabilitatii europene", cum fi cresterea rolului Parlamentului European, care "nu a imbunatatit, ci a redus eficienta politicii europene", sau preluarea de catre Comisia Europeana a atributiilor Consiliului European.

El a subliniat ca aceste lucruri ar trebui spuse deschis si asumate la viitorul summit european de la Bratislava, Orban p... Citeste intreg articolul pe evz.ro