Viitorul ministrul al Sanatatii, Patriciu Achimas: "Romania e o tara saraca si nu are cum sa depasesca marile ei probleme pana cand nu face bani"

Viitorul ministrul al Sanatatii, Patriciu Achimas:

Contactat astazi de reporterii "Adevarul" pentru a-i afla viziunea despre problemele Sanatatii, Patriciu Achimas- Cadariu, propunerea lui Dacian Ciolos pentru postul de ministru al Sanatatii, a declarat ca pana miercuri nu poate vorbi intrucat are un program foarte aglomerat. Cat timp PIB-ul pe cap de locuitor este de trei ori mai mic decat al unei tari europene, tara asta nu are cum sa trateze pacientii de orice boala, cu atat mai putin de cancer, ca in alta tara europeana".

acum 60 luni (16 Nov 2015)

Contactat astazi de reporterii "Adevarul" pentru a-i afla viziunea despre problemele Sanatatii, Patriciu Achimas- Cadariu, propunerea lui Dacian Ciolos pentru postul de ministru al Sanatatii, a declarat ca pana miercuri nu poate vorbi intrucat are un program foarte aglomerat. Achimas a vorbit, in urma cu cateva luni, cu reporterii revistei "Sinteza", care au realizat un reportaj amplu la Institutul de Oncologie din Cluj. Dar cum vom face asta cu bani putini, greu de spus. Eu am fost in Germania si m-am intors, dar stiu cum e acolo. Dar suntem o insula si insula asta e ca in Robinson-ul lui Gellu Naum, desi singuri, suntem inconjurati de multi altii cu care interactionam. Daca am face informare si preventie si societatea ar participa la asta, media ar pune umarul si ea, poate n-am avea incidenta aceasta la cancer. Cancerul e greu de stapanit si medical, cum sa-l opresti cu musetel?", spune directorul Institutului Oncologic din Cluj, Patriciu Achimas. Dar cum vom face asta cu bani putini, greu de spus. Si atunci ii inteleg pe cei care pleaca" Patriciu Achimas-Cadariu, directorul Institutului Oncologic Cluj "Romania este o tara saraca" Medicul este de parere ca starea de sanatate a populatie se va schimba doar daca se va pune la punct o strategie comuna, pe termen lung, care sa includa educatia, sanatatea si media. Directorul de la Oncologie este de parere ca: "Romania e o tara saraca si nu are cum sa depasesca marile ei probleme pana cand nu face bani. Cat timp PIB-ul pe cap de locuitor este de trei ori mai mic decat al unei tari europene, tara asta nu are cum sa trateze pacientii de orice boala, cu atat mai putin de cancer, ca in alta tara europeana". Carte de vizita Achimas-Cadariu Patriciu are 39 de ani si conduce Institutul Oncologic "Prof. Achimas-Cadariu Patriciu este conferentiar universitar si are ca domenii de interes in domeniul cercetarii: chirurgia cancerului ovarian, factori de evolutie si prognostic in cancerul ovarian, chirurgia cancerului de col uterin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro