Viitorul Google: drone, internet la toata lumea si telefoane care "vad"

Viitorul Google: drone, internet la toata lumea si telefoane care

Project Wing e incercarea Google de a dezvolta o flota de drone care sa fie controlate de la distanta si care sa poata actiona in cazul unor dezastre naturale. Compania are si serviciul de harti caruia i-ar prinde bine o mana de ajutor de la astfel de drone care pot survola sute de mii de kilometri fara sa trebuiasca sa se intoarca la baza pentru alimentare. Daca lumea se intreba de ce a mai pastrat Google o parte din echipa de la Motorola, ei bine divizia de Proiecte si Tehnologii avansate de la Motorola este responsabila cu acest proiect. Google a anuntat de curand si tableta Tango, de 7 inci, cu procesor Nvidia Tegra K1, 4GB de RAM si 128 de GB de stocare.

acum 78 luni (31 Aug 2014)

In Australia, echipa Google X a testat in mod extensiv o flotila de drone care sa livreze bunuri. Project Wing e incercarea Google de a dezvolta o flota de drone care sa fie controlate de la distanta si care sa poata actiona in cazul unor dezastre naturale. Dispozitivele trebuie sa aterizeze si sa decoleze foarte usor, trebuie sa stea in aer pentru a descarca pachetele si nu trebuie atinse de oameni, ci pur si simplu au o funie care lasa pachetele jos. Evident, nu vorbim de livrari uriase, ci de pachete esentiale. Drona de la Google arata mai mult a avion de jucarie decat a dispozitiv fara pilot, cu aripile care o ajuta sa zboare rapid in aer. Din pacate, dronele comerciale sunt la cativa ani distanta, pentru ca autonomia lor este de cativa zeci de kilometri, desi Google spera sa ajunga la cateva sute de kilometri, ceea ce ar transforma dispozitivele in unelte mai bune. Intre timp, Amazon Prime Air e tot in stadiul de proiect si mai dureaza cativa ani pana cand dronele vor cuceri cerul lumii pentru a livra bunuri. Google si Titan Aerospaces, o alianta globala In aprilie 2014, Google a achizitionat Titan Aerospaces, o companie care produce drone. Titan Aerospaces poate fi folosita si pentru drone, dar si pentru a lansa internetul din balonul cu ar cald. Ca sa va dati seama cat de mare este miza pe aceasta piata, Titan Aerospaces a fost curtata inclusiv de Facebook. Titan este specializata in construirea dronelor care pot zbura chiar si ani in sir.Totusi, Google ar putea folosi Titan Aerospace dincolo de planul "Internetului pentru toti". Compania are si serviciul de harti caruia i-ar prinde bine o mana de ajutor de la astfel de drone care pot survola sute de mii de kilometri fara sa trebuiasca sa se intoarca la baza pentru alimentare. Compania proaspat cumparata are aproximativ 20 de angajati si va ramane sub comanda lui Vern Raburn, actualul director executiv.

Cat despre alte planuri ale Google, compania mizeaza puternic si pe domeniul rob... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro