Viitorii ambasadori, audiati azi in Parlament. George Maior, aviz pozitiv pentru SUA

Viitorii ambasadori, audiati azi in Parlament. George Maior, aviz pozitiv pentru SUA

Parlamentarii Comisiilor de Politica Externa reunite au apreciat faptul ca Jinga a prezentat un raport la sfarsitul mandatului sau de ambasador la Londra si au cerut Ministerului de Externe ca acest gest sa devina o practica a tuturor ambasadorilor, in momentul in care isi incheie misiunea. Opt ambasadori propusi de Presedintie se vor prezenta astazi in fata Comisiilor reunite de Politica Externa: Iulian Buga - Regatul Suediei, Adrian Mihai Cioroianu - Delegat permanent pe langa UNESCO, Adrian Gabriel Davidoiu - Regatul Norvegiei, Emilian Horatiu Hurezeanu - Republica Federala Germanie, Ion Jinga - Reprezentant permanent pe langa Oficiul ONU la New York, George Cristian Maior - Statele Unite ale Americii, Carmen-Liliana Podgorean - Republica Argentina si Republica Paraguay si Cristian Tudor - Statul Qatar.

acum 105 luni (19 May 2015)

UPDATE: Membrii Comisiilor de Politica Externa reunite au amanat audierile pentru saptamana vitoare deoarece incepe sedinta din plenul Senatului. Astfel, Adrian Cioroianu, Delegat permanent pe langa UNESCO, Adrian Gabriel Davidoiu - Regatul Norvegiei, Carmen-Liliana Podgorean - Republica Argentina si Republica Paraguay si Cristian Tudor - Statul Qatar urmeaza sa se prezinte din nou in fata parlamentarilor .

UPDATE Iulian Buga, propus pentru a reprezenta Romania in Suedia: In istoricul recent, dialogul parlamentar a reprezentat un factor de deschidere. Este un mandat de continuitate cu lauda de ceea ce au intreprins predecesorii mei.

UPDATE Ion Jinga a fost avizat pozitiv pentru a reprezenta Romania la ONU cu 13 voturi "pentru", doua "impotriva" si o abtinere.

UPDATE Ion Jinga, propus ambasador la ONU: As incepe prin a va spune ca a fi ambasador la ONU obliga si onoreaza deopotriva. Anul acesta se implinesc 60 de ani de la aderarea Romaniei la ONU, singura organizatie globala. Raspunsul ar trebui sa includa si o componenta de reforma a organizatiei. Inteleg si limbajul comunitar si modelul de gandire a celor de la Bruxelles. Vorbim de relatia Consiliului cu Adunarea Generala si eficientizarea procedurilor. Exista un rezervor de expertiza la nivelul Parlamentului. Misiunea Romaniei va transmite comisiilor de specialitate analize si sinteze pe care le fac structuri ale ONU, fie misiunea diplomatica la ONU. Avem o prezenta foarte buna, este loc de mai bine. O sa creez o publicatie electronica, asa cum am facut si la Londra si la Bruxelles.

Parlamentarii Comisiilor de Politica Externa reunite au apreciat faptul ca Jinga a prezentat un raport la sfarsitul mandatului sau de ambasador la Londra si au cerut Ministerului de Externe ca acest gest sa devina o practica a tuturor ambasadorilor, in momentul in care isi incheie misiunea.

UPDATE Emil Hurezeanu, propu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro