Viitor sahistic/tara noastra are! De ce vrea Guvernul sa dubleze orele de educatie fizica fara sa existe sali de sport
"Eram la ora de sport, profesorul ne-a pus sa facem rotite, adica sa ne dam peste cap din picioare, eu nu reuseam fiindca eram deja ametita de la rotitele facute pana atunci si profesorul m-a ajutat, mi-a dat avant, si am cazut langa saltea. Trebuie sa-ti alegi mijloacele adecvate, sa tii cont de ce este in jur, de calorifere, de obstacole, de spatii alunecoase", a explicat profesoara de sport Aurelia Gioga, de la Colegiul National Bilingv "George Cosbuc" din Capitala. Au o sala de sport improvizata, dar iau premii la concursuri Doi profesori de sport, sot si sotie, de la Liceul Teoretic "Traian" din Constanta, au gasit o solutie pentru a-si tine orele, chiar daca institutia nu are o sala de sport amenajata.
"Eram la ora de sport, profesorul ne-a pus sa facem rotite, adica sa ne dam peste cap din picioare, eu nu reuseam fiindca eram deja ametita de la rotitele facute pana atunci si profesorul m-a ajutat, mi-a dat avant, si am cazut langa saltea.
Probleme vechi fara rezolvare
Cazul Catincai a redeschis problema lipsei de spatiu adecvat pentru orele de educatie fizica in scolile din Romania. In lipsa salilor de sport, pe timpul iernii, elevii pot juca sah sau scolile pot sa vina cu solutii precum baloanele presostatice, un fel de corturi speciale pentru sport, folosite si in lumea sportului profesionist, spun profesorii. Duca" din Capitala, unde o eleva de clasa a VII-a a cazut in timpul orei de sport accidentandu-se grav la cap, fiindca ora se tinea pe holurile scolii, a redeschis problema lipsei de spatiu adecvat pentru orele de educatie fizica in scolile din Romania.
Intrebat de jurnalisti cate scoli se mai afla in situatia unitatii de invatamant in care Catinca Fulger s-a accidentat, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, nu a stiut sa dea un raspuns, dar a precizat ca 1.600 de scoli din tara sunt in proces de reabilitare in momentul de fata. Insa, Institutul National de Statistica, care a raspuns unei solicitari "Adevarul", arata ca "in anul scolar 2013-2014, elevii inscrisi in invatamantul primar si gimnazial din Romania studiau in 3.945 de unitati scolare independente si 5.875 sectii din cadrul grupurilor scolare. Acestea erau dotate cu 2.928 de sali de gimnastica, din care, 217 erau inregistrate in unitati scolare independente." Mai exact, majoritatea scolilor din Romania nu au sali de sport, asta in conditiile in care Ministerul Educatiei vrea sa dubleze numarul orelor de educatie fizica.
Educatia fizica la bazinul de inot
Profesorii si expertii in educatie spun ca Ministerul Educatiei trebuie sa vina cu solutii pentru amenajarea unui spatiu ade... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro