Vier Pfoten dezvaluie practicile ilegale privind sacrificarea mieilor de Paste: "Animalelor li se taie gatul, ele ramanand in viata si constiente inca 10 minute"

Vier Pfoten dezvaluie practicile ilegale privind sacrificarea mieilor de Paste:

Urmand directivele Uniunii Europene autoritatile din Romania au echipat unele piete cu abatoare dotate cu echipament de asomare si personal calificat. Vier Pfoten face apel la Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor sa ia masurile care se impun legate de sacrificarea mieilor de Paste, fara asomare si in conditii improprii.

acum 67 luni (11 Apr 2015)

Urmand directivele Uniunii Europene autoritatile din Romania au echipat unele piete cu abatoare dotate cu echipament de asomare si personal calificat. "Aceste informatii sunt socante, stiind ca este ilegal si ca exista dotari specifice menite sa elimine aceasta imensa suferinta a animalelor sacrificate. Nu numai ca animalele sunt tinute in conditii improprii, dar sunt si ucise fara asomare. Animalelor li se taie gatul, acestea ramanand in viata si constiente inca aproximativ 10 minute, timp in care le sunt taiate picioarele si li se pompeaza aer sub piele", spune Veronica Tulpan, director programe al Vier Pfoten Romania. Alte acte de cruzime asupra animalelor inerente consumului masiv de carne de miel in preajma Pastelui sunt conditiile neadecvate de transport al animalelor din zona rurala pana in orase. Nu se respecta igiena in cadrul pietelor si faptul ca sunt ucise in campul vizual al altor animale. Vier Pfoten face apel la Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor sa ia masurile care se impun legate de sacrificarea mieilor de Paste, fara asomare si in conditii improprii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro