Viena, orasul de care te indragostesti in mai putin de o ora. Pentru totdeauna. Tot ce poti face in capitala Austriei

Viena, orasul de care te indragostesti in mai putin de o ora. Pentru totdeauna. Tot ce poti face in capitala Austriei

Inainte de a reusi sa traiesti visul de a vedea Viena, orasul cu adevarat magic de Sarbatori al Austriei, trebuie sa treci prin realitatea rutiera, in special prin cea romaneasca. Totusi, oboseala drumului de aproape o mie de kilometri dispare subit de indata ce intri in Viena la ceas de seara si te lasi sedus fara nici cea mai mica opozitie de animatia din oras, de magazinele multicolore si de cladirile elegante pe care le intalnesti pana si pe cea mai mica straduta. Cel mai verde oras din Europa Am avut sansa sa stam la un hotel cochet - Austria Trend Hotel Ananas (unde camerele costa in decembrie 60-70 de euro pe noapte, in medie), aflat langa o statie de metrou -Pilgramgasse - si la aproximativ douazeci de minute de mers pe jos de Primaria din Viena si de superba sa Piata de Craciun. In Viena, orasul cu cea mai inalta calitate a vietii din lume in ultimii sapte ani (conform studiilor realizate de compania internationala de consultanta Mercer), transportul in comun este probabil cel mai eficient din Europa, iar preturile la abonamente sunt chiar mai mici ca in Romania, daca luam in calcul preturile pentru toate mijloacele de transport in Bucuresti, de exemplu: 7,6 euro pe zi si 48 de euro pentru o luna. Mobilierul si decoratiunile interioare in stil rococo (in special stucaturi albe cu ornamente de frunze din aur de 14 karate) sunt completate de candelabre de cristal de Boemia si de sobe de portelan. La nici o jumatate de kilometru de Piata Primariei din Viena se afla Satul de Craciun de pe Maria-Theresien-Platz, situat intre Muzeul de Istoria Artei si Muzeul de Istorie Naturala.

acum 91 luni (25 Dec 2016)

Inainte de a reusi sa traiesti visul de a vedea Viena, orasul cu adevarat magic de Sarbatori al Austriei, trebuie sa treci prin realitatea rutiera, in special prin cea romaneasca. Un drum cu masina din sudul Romaniei pana la Viena dureaza intre 11 si 13 ore, iar cel mai mult timp se pierde pe Valea Oltului si pe tronsonul Deva-Lugoj, unde autostrada inca e in lucru.

Totusi, oboseala drumului de aproape o mie de kilometri dispare subit de indata ce intri in Viena la ceas de seara si te lasi sedus fara nici cea mai mica opozitie de animatia din oras, de magazinele multicolore si de cladirile elegante pe care le intalnesti pana si pe cea mai mica straduta. Cel mai verde oras din Europa

Am avut sansa sa stam la un hotel cochet - Austria Trend Hotel Ananas (unde camerele costa in decembrie 60-70 de euro pe noapte, in medie), aflat langa o statie de metrou -Pilgramgasse - si la aproximativ douazeci de minute de mers pe jos de Primaria din Viena si de superba sa Piata de Craciun.

Odata ce pornesti la pas prin capitala Austriei, iti ia cel mult o ora sa te indragostesti de ea. Da, este un oras cu adevarat inteligent: este cel mai verde oras din Europa, cu aproape 50% din suprafata sa ocupata de parcuri si spatii verzi; are mai multe muzee si sali de concerte decat orice alt oras de pe planeta. In Viena, orasul cu cea mai inalta calitate a vietii din lume in ultimii sapte ani (conform studiilor realizate de compania internationala de consultanta Mercer), transportul in comun este probabil cel mai eficient din Europa, iar preturile la abonamente sunt chiar mai mici ca in Romania, daca luam in calcul preturile pentru toate mijloacele de transport in Bucuresti, de exemplu: 7,6 euro pe zi si 48 de euro pentru o luna.

Brazi impodobiti si la toalete

Ca sa ajungi in centrul Vienei trebuie sa treci si pe principala artera comerciala a orasului, cunoscuta Mar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro