Viena este din nou orasul cu cel mai inalt nivel al calitatii vietii. Pe ce loc se afla Bucurestiul

Vancouver (locul 5) este metropola cu cel mai inalt nivel al calitatii vietii din zona Americii de Nord, Singapore (locul 26) este cel mai bine clasat oras asiatic, iar Dubai (locul 74) cel mai bine clasat oras din zona Orientului Mijlociu si Africii.

acum 113 luni (4 Mar 2015)

Capitala Austriei, Viena, este pentru a sasea oara consecutiv orasul cu cel mai inalt nivel al calitatii vietii din lume, arata studiul pe anul 2015 al companiei de consultanta Mercer.

De altfel primele cinci pozitii raman neschimbate in comparatie cu anul trecut: pe locul al doilea se afla Zürich, urmat de Auckland, München si Vancouver.

Top zece este si in acest an dominat de tarile europene: Düsseldorf (locul 6), Frankfurt (locul 7), Geneva (locul 8) si Copenhaga (locul 9).

Dintre tarile din Europa Centrala si de Est cel mai bine clasat oras este Praga (locul 68).

Cele mai prost clasate orase din regiune sunt Kiev (locul 176), Tirana (locul 180) si Minsk (locul 189).

Bucurestiul se afla in prima jumatate a topului, ocupand locul 110, iar Sofia se claseaza pe locul 115.

Vancouver (locul 5) este metropola cu cel mai inalt nivel al calitatii vietii din zona Americii de Nord, Singapore (locul 26) este cel mai bine clasat oras asiatic, iar Dubai (locul 74) cel mai bine clasat oras din zona Orientului Mijlociu si Africii. Clasamentul a fost realizat pe baza a 39 de criterii, fiind luati in considerare factori precum: climatul politic, social si economic, factori de protectie a mediului inconjurator, sistemul de sanatate si de invatamant, transportul public, ofertele de petrecere a timpului liber etc. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro