VIDEOREPORTAJ Gradina de vara "Dacia" din Tulcea, transformata in "jungla" si paradis al oamenilor fara adapost

VIDEOREPORTAJ Gradina de vara

Intrarea este "pazita" de afise electorale, din care inca zambeste presedintele Iohannis Holul inca tapetat cu stele pastreaza urmele unei cladiri care la un moment dat putea fi mandria orasului de pe Dunare: tavanul fals cu spoturi de lumina, tejgheaua unui bar care acum este adapost pentru un culcus al unui aurolac, incinta in forma de cerc cu urme de vopsea si cu grafitti-uri adaugate de-a lungul timpului, toate acestea inca mai amintesc, printr-un efort considerabil de imaginatie, de locul care in urma cu multi ani gazduia proiectii de filme cand se lasa seara.

acum 37 luni (3 May 2017)

Iti trebuie o doza considerabila de curaj sa treci prin spartura facuta in panourile de carton care delimiteaza intrarea in fosta Gradina de Vara din Tulcea. De indata ce ai depasit acest obstacol, in interior te loveste un miros puternic de fecale si urina, iar daca reusesti sa treci si de acest inconveninent olfactiv trebuie sa pasesti cu grija printre gunoaiele stratificate care sunt peste tot: cioburi de sticla, capace, resturi de haine putrezite, toate formeaza un adevarat covor infectios de care trebuie sa tii cont.

Urmele de fum de pe pereti sunt dovada a faptului ca "adapostul" din centrul orasului a fost vizitat in mai toate anotimpurile de homelesii locali.

Intrarea este "pazita" de afise electorale, din care inca zambeste presedintele Iohannis

Holul inca tapetat cu stele pastreaza urmele unei cladiri care la un moment dat putea fi mandria orasului de pe Dunare: tavanul fals cu spoturi de lumina, tejgheaua unui bar care acum este adapost pentru un culcus al unui aurolac, incinta in forma de cerc cu urme de vopsea si cu grafitti-uri adaugate de-a lungul timpului, toate acestea inca mai amintesc, printr-un efort considerabil de imaginatie, de locul care in urma cu multi ani gazduia proiectii de filme cand se lasa seara. In spatele acestuia, langa panoul de curent dezafectat si-au facut loc numeroase lazi de bere, depozitate de carciumarii vecini, care au gasit in fostul cinematograf de vara un spatiu ideal pentru depozitare.

Holul fostului cinematograf, un focar de infectie in centrul orasului

Facand apel la arhiva Adevarul, aflam bunaoara ca in 2011, mai exact pe 24 februarie, de Dragobete, Consiliul Local aproba "preluarea din domeniul privat al statului si din administrarea RADEF Romania Film a gradinii de vara cu intentia de a o transforma in sala de spectacole". "Dupa numeroase incercari si o corespondenta de durata intre municipalit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro