VIDEO Zece ani fara Teo Peter: o moarte nedreapta care inca ne doare

Christopher VanGoethem, puscasul marin american care, aflat sub influenta alcoolului, a provocat accidentul in urma caruia si-a pierdut viata Teo Peter, a fost achitat de acuzatia de omor prin neglijenta de catre un tribunal militar din SUA. In final, deoarece timp de cinci ani nu s-a facut nimic in acest sens, vreau sa solicit autoritatilor romane abilitate, Parlament, Guvern si viitorului presedinte al Romaniei sa aiba ca prioritate initierea unui cadru legislativ menit sa-i protejeze macar de acum incolo pe toti cetatenii romani in astfel de situatii.

acum 115 luni (4 Dec 2014)

Muzica rock romaneasca a fost privata de unul dintre cei mai buni basisti, iar pentru prieteni si familie au ramas frustrarile si durerea.

Christopher VanGoethem, puscasul marin american care, aflat sub influenta alcoolului, a provocat accidentul in urma caruia si-a pierdut viata Teo Peter, a fost achitat de acuzatia de omor prin neglijenta de catre un tribunal militar din SUA.

Pe 4 decembrie 2004, intr-o sambata dimineata, la ora 4.00, basistul si fondatorul trupei Compact se intorcea acasa, cu un taxi, de la o petrecere prin care sarbatorise succesul festivalului "Rock In My Heart", al carui organizator fusese.

Taxiul in care se afla artistul circula pe Bulevardul Dacia din Capitala, iar la intersectia cu strada Polona a fost pur si simplu spulberat de un autoturism Ford Expedition, condus de VanGoethem. VanGoethem, pe atunci in varsta de 31 de ani, se afla in masina cu amanta sa, desi era casatorit. Comandantul Detasamentului Puscasilor Marini de la Ambasada SUA la Bucuresti a fost trimis imediat in SUA, la baza militara din Virginia de care apartinea.

VanGoethem a fost judecat de Curtea Martiala din statul Virginia, care l-a achitat de acuzatia de omor prin neglijenta. Militarul a fost gasit vinovat de declaratii oficiale false in fata anchetatorilor si de obstructionarea justitiei si a primit doar o scrisoare de mustrare.

Puscasul marin Christopher VanGoethem, responsabil de moartea lui Teo Peter

Membrii familiei lui Teo Peter, fostii colegi de trupa ai basistului si multi fani au considerat ca autoritatile romane nu s-au implicat suficient in acest caz. Am reusit sa ne facem vocea auzita si am convins autoritatile romane sa se implice, chiar daca am avut impresia uneori ca aceasta implicare a fost oarecum timida, probabil lipsa de experienta in gestionarea unor astfel de situatii si-a spus cuvantul. In final, deoarece timp de cinci ani nu s-a facut nimic in acest sens, vreau sa solicit autorita... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro