VIDEO Viralul de la TEDxCluj: "Cu cat e mai mare miza, cu atat vor incerca sa te reduca la tacere"

VIDEO Viralul de la TEDxCluj:

Discursul Melaniei Medeleanu, om de media si presedintele Asociatiei MagiCAMP, a fost unul dintre cele mai vizualizate speech-uri de la TEDxCluj de anul acesta. Iar taria din vocea ei a gasit-o in 2010 cand copii de la un centru de plasament i s-au lipit de suflet.

acum 81 luni (31 May 2017)

Discursul Melaniei Medeleanu, om de media si presedintele Asociatiei MagiCAMP, a fost unul dintre cele mai vizualizate speech-uri de la TEDxCluj de anul acesta. In cele 11 minute, Melania le-a vorbit celor din sala despre cat de puternica poate fi vocea fiecaruia dintre noi.

Si-a inceput discursul cu acel strigat cu care fiecare dintre noi venim pe lume si cum acea voce, in timp, devine soapta.

"Mi-a luat aproape 30 de ani sa-mi gasesc vocea. 30 de ani de soapte", afirma aceasta.

In opinia ei, sa vorbesti in fiecare zi, la televizor sau nu, nu inseamna sa ai o voce. Iar taria din vocea ei a gasit-o in 2010 cand copii de la un centru de plasament i s-au lipit de suflet. (...) Primul pas ca sa capeti o voce e sa asculti si sa-ti pese".

A vorbit apoi despre Alex Hogea, unul dintre cei care au supravietuit nenorocirii de la Colectiv ca sa moara la scurta vreme dupa tragedie.

I-a ramas intiparit comportamentul din spital al parintilor lui Alex: vorbeau in soapta ca sa nu deranjeze. (...) Cu cat e mai mare miza cu atat vor incerca mai multi sa te reduca la tacere. Si atunci vocea ta trebuie sa fie si mai puternica si mai hotarata. Vor spune ca nu intelegi nimic si sa stai in patratica ta cu zane, copii si curcubeu. Tu sa stii ca atunci e momentul cand vocea ta incepe sa conteze", este ideea cu care Melania Medeleanu si-a incheiat discursul la TEDxCluj.

Mai puteti citi:

VIDEO De ce securitatea online e cel mai vulnerabil punct al oamenilor. "Acesta este un mod prin care guvernele folosesc tehnologia impotriva noastra"

VIDEO De ce frica ar putea fi cel mai bun prieten al curajului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro