VIDEO Violente in Turcia. Politia a retinut zeci de persoane si a folosit tunuri cu apa la un protest al profesorilor

VIDEO Violente in Turcia. Politia a retinut zeci de persoane si a folosit tunuri cu apa la un protest al profesorilor

Totodata, ele au loc in contextul in care, dupa puciul esuat din seara de 15 iulie, autoritatile de la Ankara au trecut la masuri dure impotriva celor suspectati ca ar avea legaturi cu clericul Fetullah Gulen, pe seama caruia a fost pusa lovitura militara de stat esuata.

acum 78 luni (9 Sep 2016)

Politia a imbrancit manifestantii care scandau "Umar la umar impotriva fascismului", dupa ce autoritatile turce au suspendat joi peste 11.000 de profesori suspectati de legaturi cu militantii kurzi. In acest context, cateva sute de cadre didactice s-au strans in fata cladirii Ministerului Educatiei din provincie pentru a protesta. "Este un atac la adresa luptei noastre sindicale", a declarat pentru Reuters sefului sindicatului pentru invatamant din provincie, Suleyman Guler, care a fost si el suspendat din functie.

Foto: AFP Aceste suspendari fac parte din campania guvernului indreptata impotriva Partidului Munictorilor din Kurdistan (PKK). Totodata, ele au loc in contextul in care, dupa puciul esuat din seara de 15 iulie, autoritatile de la Ankara au trecut la masuri dure impotriva celor suspectati ca ar avea legaturi cu clericul Fetullah Gulen, pe seama caruia a fost pusa lovitura militara de stat esuata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro