VIDEO Victor Ponta, urmarit penal. Ce spunea in decembrie: Voi demisiona daca DNA cere urmarirea mea penala

"Procurorii din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", in prezent prim-ministru al Romaniei, cu privire la savarsirea infractiunilor de: - fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni); Anchetatorii spun ca o parte din banii primiti de Dan Sova de la Turceni si Rovinari ar fi ajuns si la Victor Ponta, mai exact la cabinetul de avocatura al acestuia care a prestat servicii de consultanta pentru cabinetul lui Sova.

acum 60 luni (5 Jun 2015)

"Cu siguranta daca DNA va cere inceperea urmarii penale fata de mine voi demisiona. Demisia lui Victor Ponta, ceruta de Presedinte Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta, dupa ce procurorii DNA l-au pus sub urmarire penala. In caz ca Ponta refuza sa demisioneze, presedintele Klaus Iohannis, potrivit Constitutiei, il poate suspenda din functia de prim-ministru.

De asemenea, in luna martie a acestui an, in contextul anchetarii cumnatului sau, Ponta afirma, intr-o emisiune televizata, ca va demisiona din postul de prim-ministru daca in cazul lui va fi inceputa in vreun dosar urmarirea penala. "Daca se face un dosar in care fata de mine se incepe urmarirea penala, nu am cum sa raman in functia de prim-ministru, sa stau in fiecare dimineata sa dau explicatii cum e cu dosarul.

Intre timp, procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele lui Victor Ponta in dosarul in care este implicat si bunul sau pritene Dan Sova, salvat de catuse in urma cu trei zile de majoriitatea PSD din Senat.

"Procurorii din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", in prezent prim-ministru al Romaniei, cu privire la savarsirea infractiunilor de: - fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni); Procrurorii au putut incepe urmarire penala fata de Victor Ponta pentru ca faptele au fost savarsite ca avocat, chiar daca in timp ce era si parlamentar. Articolul 72 din Constitutie spune: "Deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultare... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro