VIDEO Viata luxoasa a romilor plini de datorii. Primesc bani de la stat pentru a imbunatati viata altor romi

VIDEO Viata luxoasa a romilor plini de datorii. Primesc bani de la stat pentru a imbunatati viata altor romi

Din drumul care coboara langa o cale ferata inundata de balarii si gunoaie ajungi pe o strada ce seama mai degraba a ulita strajuita de tot felul de rable aduse la dezmembrat. Alaturi de functionari vine si Corneliu Bucur, fost senator si fostul director al Complexului National Muzeal Astra, secondat de Tiberiu Tant, fost director al societatii de drumuri a Primariei Sibiu, acum patron de hotel. Cel facut de Statul Roman nu ofera date clare, pentru ca in fata operatorilor romii s-au declarat de alte etnii, sustine Gheorghe, si tocmai de aceea e nevoie de o cercetare stiintifica in randurile comunitatilor de romi.

acum 22 luni (29 Oct 2017)

Din drumul care coboara langa o cale ferata inundata de balarii si gunoaie ajungi pe o strada ce seama mai degraba a ulita strajuita de tot felul de rable aduse la dezmembrat. Cativa zeci de metri mai incolo ajungi in acea parte a cartierului Broscarie din Sibiu, unde locuieste Mihai Gheorghe. Cei din zona, il cunosc mai degraba sub numele de "dom' Nedelcu", iar zilele trecute si-a deschis usile casei pentru a derula, pentru prima data, un proiect de ajutorare a romilor finantat din fonduri publice.

20.000 de lei a alocat Primaria Sibiu pentru ca Asociatia Stiintifica de Cercetare si Diagnoza Psihologica-Sociala-Educationala-Culturala-Traditionala a Etniei Rome, condusa de "dom' Nedelcu", sa implementeze un proiect denumit "Viata comunitara rroma cum a fost, este si va fi". Basescu si jaguarul Strajuite de SUV-ri sclipitoare, trase mai departe pentru a face loc meselor aranjate in curte, casele lui Mihai Gheorghe se deschid pentru ca la prima intalnire din cadrul proiectului sau sa participe, alaturi de romi, si reprezentanti ai mai multor institutii locale: Primaria, Prefectura, Consiliul Judetean. Alaturi de functionari vine si Corneliu Bucur, fost senator si fostul director al Complexului National Muzeal Astra, secondat de Tiberiu Tant, fost director al societatii de drumuri a Primariei Sibiu, acum patron de hotel. Sala e decorata si cu tot felul de fotografii, iar la loc de cinste, pe birou, e asezata cea in care apare si Traian Basescu alaturi de Mihai Gheorghe. "Multumesc celor care au raspuns invitatiei ca proiectul acesta sa fie cat mai bun, despre cunostinta romilor, ca ei sa cunoasca care sunt drepturile si care sunt obligatiile lor in societate si in statul in care traieste", deschide Mihai Nedelcu intalnirea din biroul sau. De la biroul cu jaguarul aurit, fiul lui Mihai Gheorghe transmite intalnirea in direct, pe Facebook. Cercetarea stiintifica a promotorului pacii in lume In prezentarea sa, Mihai Gheorghe vorbeste si despre participarea l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro