VIDEO Valeria Schelean, la Adevarul Live: Udrea sa fie insotita de jandarmi, dar fara sa fie in situatia de a purta catuse in Parlament

VIDEO Valeria Schelean, la Adevarul Live: Udrea sa fie insotita de jandarmi, dar fara sa fie in situatia de a purta catuse in Parlament

Normal ar fi ca de la intrare Elena Udrea sa fie insotita de jandarmi, dar fara sa recurgem la acest gest extrem, fara sa fie in situatia de a purta catuse. Sa existe o forma de finantare care sa prevada fix ce poti sa faci cu acesti bani, fara sa mai permiti sa fie finantate de oameni de afaceri. Sper ca ideea de a reduce finantarile din exterior sa fie o idee imbratisata de Comisia de Cod Electoral. Alegere prin vot direct, din doua tururi de scrutin, si la primari si la presedintii de CJ, din punctul nostru de vedere.

acum 66 luni (17 Feb 2015)

Despre planuril PNL de a forma majoritatea parlamentara

Pot sa va spun ca ne dorim o majoritate, atat la Senat, cat si la Camera. Se lucreaza intens la programul de guvernare pentru a veni cu o alternativa. Exista discutii la nivel de Senat in sensul in care exista o sustinere majoritara in favoarea PNL. Este mult mai greu sa faci majoritate la Camera decat la Senat.

Despre posibilitatea ca Elena Udrea sa ajunga cu catuse in Parlament

Este o ipoteza mult speculata. Noi avem obligatia sa o invitam la Comisie, dar cred ca nu ar trebui sa ajungem in situatia in care sa vedem un coleg parlamentar intr-o asemenea situatie. Normal ar fi ca de la intrare Elena Udrea sa fie insotita de jandarmi, dar fara sa recurgem la acest gest extrem, fara sa fie in situatia de a purta catuse. In momentul in care o persoana vine la un proces, in sala de judecata poate fi lasata libera, fara catuse. Doamna Udera are niste interdictii in aceasta perioada, de a lua legatura cu persoane care sunt implicate in dosarul doamnei Udrea. Nu cred ca de la tribuna Parlamentului, unde presa are acces, nu cred ca isi va incalca obligatiile. Regulamentul presupune vot secret cand este vorba de persoane. Nu cred ca un parlamentar care nu are probleme cu Justitie, nu cred ca are o problema sa renunte la imunitate.Parlamentul ar trebui sa incuvinteze astfel de cereri. Cererea de revocare va fi depusa cand ai certitudinea ca ai majoritate.

Despre cazul Vosganian

A fost o mare greseala fapul ca aceasta cerere nu a reusit sa treaca la Senat. Este foarte clar ca PSD joaca astfel de jocuri la sublu. Si la Camera am avut situatii a votat impotriva cand era cazul unui parlamentar PNL si apoi sa dea vina pe noi.

Nu ne dorim ca imaginea PNL sa fie asociata cu parlamentari corupti. Nu poti sa impui unui parlamentar sa demisioneze din Parlament.

Despre noul Cod Electoral

Noi am sustinut ideea unei finantari de la buge... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro