VIDEO Valentin Nicolau, condus pe ultimul drum de sute de colegi din TVR, personalitati si prieteni

VIDEO Valentin Nicolau, condus pe ultimul drum de sute de colegi din TVR, personalitati si prieteni

In 1999 si 2000, talentul de dramaturg i-a fost confirmat oficial prin cele doua nominalizari succesive la premiul Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) pentru cea mai buna piesa a anului si apoi prin castigarea, in anul 2000, a marelui premiu "Camil Petrescu" pentru dramaturgie al Ministerului Culturii, pentru "Ca zapada si cei doi", pusa ulterior in scena la Teatrul Nottara din Bucuresti sub titlul "Uzina de placeri S.A.". Volumul "Pastreaza copia si nu uita originalul", publicat de Valentin Nicolau in urma cu trei ani, se incheie cu un monolog tulburator, intitulat "Joi la doua", a carui fraza de final nu mai are nevoie de vreun comentariu: Cum sa mor, daca nimeni nu m-a-nvatat sa fiu batran?!

acum 98 luni (16 Jan 2015)

La ora pranzului, cateva zeci de persoane cautau lumina soarelui printre brazii plantati in curtea Bisericii Sf. Zeci de masini cu prosoape prinse de oglinzi erau parcate pe ambele trotuare ale strazii Iani Buzoiani, unde a locuit Valentin Nicolau.

Un autobuz inscriptionat "Televiziunea Romana" a descarcat cateva zeci de persoane, angajati care au vrut sa-l vada pentru ultima data pe cel care le-a fost Presedinte Director General in perioada 2002-2005. Rand pe rand, la capataiul celui trecut in nefiinta s-au perindat fosti colegi din televiziune, de la Iuliana Tudor, Dana Razboiu, Monica Ghiurco (foto jos) si Gianina Corondan, la Irina Radu, Cristina Liberis si Dan Manoliu.

Oameni de cultura, critici de teatru, scriitori, au adus flori si au aprins o lumanare. Si politicienii au tinut sa fie prezenti la slujba de inmormantare: Ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, Mircea Geoana (foto jos) si Adrian Nastase au trecut pragul bisericii de langa Podul Grant.

Rand pe rand, cei care l-au cunoscut si care i-au apreciat munca au trecut sa-si ia ramas bun pentru ultima data de la Valentin Nicolau. Valentin Nicolau, condus pe ultimul drum

Familia scriitorului, impietrita de durere, a stat permanent la capataiul acestuia. Slujba oficiata de un sobor de preoti s-a incheiat cu vorbe de imbarbatare pentru cei care varsau lacrimi amare.

Valentin Nicolau a murit marti seara, la varsta de 54 de ani, in urma unui stop cardio-respirator. Scriitor, proprietar al grupului Nemira, fost presedinte-director general al Societatii Romane de Televiziune, Valentin Nicolau a fost de formatie geofizician. De asemenea, Valentin Nicolau a fost membru in fostul Consiliu de Administratie al TVR. In 1999 si 2000, talentul de dramaturg i-a fost confirmat oficial prin cele doua nominalizari succesive la premiul Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) pentru cea mai buna piesa a anu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro