VIDEO UPDATE Primul elicopter a aterizat pentru a prelua turistii blocati in Muntii Fagaras. Raed Arafat: "Nu avem cum sa ii coboram decat cu elicopterele"

VIDEO UPDATE Primul elicopter a aterizat pentru a prelua turistii blocati in Muntii Fagaras. Raed Arafat:

Telecabina de la Balea este singurul mijloc de transport in aceasta perioada, care face legatura pe cablu, pe o distanta de 3.700 de metri, intre Balea Cascada si Balea Lac, in conditiile in care Transfagarasanul este inchis din cauza zapezii foarte mari si a riscului de avalanse.

acum 60 luni (20 Jan 2016)

UPDATE Operatiunea de coborare a turistilor blocati, marti dupa-amiaza, la Balea Lac, dupa ce telecabina s-a defectat, s-a incheiat miercuri la pranz, acestia fiind dusi cu elicopterul in zona localitatii Cartisoara.

UPDATE 17 turisti de la Balea Lac au fost transportati in siguranta in apropierea localitatii Cartisoara, meteorologii precizand ca vizibilitatea este buna in zona in care trebuie sa fie evacuati turistii.

Printre copiii ramasi blocati la Balea Lac sunt liceeni din Craiova, dar si tineri care venisera intr-un schimb de experienta la un liceu din Craiova.

Din primele informatii, se pare ca telecabina are o defectiune la motor, ea urmand a fi reparata de o echipa din Brasov. Turistii blocati la Balea Lac au fost coborati cu elicopterul la Cartisoara

UPDATE Cele doua elicoptere care participa la misiune de recuperare a turistilor au decolat din Cluj si din Bucuresti, arata un comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

In jurul orei 10.46, primul elicopter a aterizat la Balea Lac, in apropierea cabanelor si a telecabinei, pentru a-i evacua pe cei 72 de turisti, din care 45 sunt copii. Doua elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie", a declarat secretarul de stat, citat de Agerpres.

Turistilor li s-au asigurat masa si cazare gratuite

ISU a solicitat MAI ca un elicopter sa ajunga la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Fagaras, la Balea Lac, sa-i evacueze pe cei 70 de turisti, blocati acolo de marti, dupa ce telecabina s-a stricat. Reprezentantii Ministerului de Interne au anuntat ca unul dintre elicoptere a decolat la ora 10.00 de la Cluj, iar cel de-al doilea a decolat in jurul orei 10.15 din Bucuresti.

Telecabina de la Balea este singurul mijloc de transport in aceasta perioada, care face legatura pe cablu, pe o distanta de 3.700 de metri, intre Balea Cascada si B... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro