VIDEO. UPDATE: Politistul care a omorat un tanar de culoare la Ferguson a scapat de urmarirea penala. Politia, vizata de tiruri. Manifestatii violente in mai multe orase din SUA. Obama face apel la calm

UPDATE 10.30: Politia din suburbia Ferguson a orasului Saint Louis a fost tinta a numeroase tiruri, iar aproximativ 12 imobile au fost incendiate de multimea furioasa care protesteaza fata de decizia marelui juriu de neincepere a urmaririi penale, a declarat seful politiei comitatului Saint Louis, John Belmar, intr-o conferinta de presa. UPDATE 06.10: Familia lui Michael Brown, tanarul de culoare impuscat mortal de un politist la Ferguson, s-a declarat "profund dezamagita" de faptul ca Darren Wilson a scapat de urmarirea penala, dar a indemnat multimea sa dea dovada de calm, relateaza Mediafax.

acum 63 luni (25 Nov 2014)

UPDATE 10.30: Politia din suburbia Ferguson a orasului Saint Louis a fost tinta a numeroase tiruri, iar aproximativ 12 imobile au fost incendiate de multimea furioasa care protesteaza fata de decizia marelui juriu de neincepere a urmaririi penale, a declarat seful politiei comitatului Saint Louis, John Belmar, intr-o conferinta de presa.

Potrivit Mediafax, in total, 29 de manifestanti au fost arestati, a adaugat el, dar fara sa fie semnalati morti in violentele care zguduie acest oratel din statul Missouri dupa anuntarea, luni seara, de catre un mare juriu, a abandonarii urmaririlor judiciare impotriva unui politist alb care a ucis in vara un tanar de culoare neinarmat.

UPDATE 10.19: Protestele s-au raspandit in mai multe prase din SUA, de la Seattle si pana la New York, inclusiv la Chicago si Los Angeles. Mii de americani au iesit in strada si inca de la anuntarea deciziei marelui juriu, cateva sute de manifestanti s-au adunat in Times Square, la New York, purtand panouri negre pe care se puteau citi mesaje ca "Rasismul ucide", "Nu vom ramane tacuti" si denuntand "rasismul in randul politiei".

Alt grup de manifestanti s-a adunat in Union Square, in sudul Manhattanului, iar un al treilea grup a preconizat sa se indreapte catre Harlem pe jos, purtand in frunte o pancarta care cere "Dreptate pentru Michael Brown".

La Washington, cateva sute de protestatari s-au adunat in fata sediului Casei Albe, scandand "Mainile sus, nu trageti", sloganul devenit apelul manifestantilor de la drama din Ferguson, un orasel din Missouri (centru).

Manifestatii - pregatite dinainte, atat de asteptata era decizia marelui juriu - au avut loc de asemenea la Boston, Philadelphia, Denver, Seattle sau la Chicago si Salt Lake City, majoritatea fara confruntari grave. Aproximativ 200 de persoane au manifestat in cartierele din sud, cu populatie majoritara de culoare.

Cateva zeci de manifestanti, unii culcandu-se pe jos, pe strada, intr-un "di... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro