VIDEO Unitate militara din Slatina, desfiintata pentru a face loc unui cartier nou

VIDEO Unitate militara din Slatina, desfiintata pentru a face loc unui cartier nou

Demolarea cladirilor aflate pe terenul de aproape 12 hectare al fostei Unitati Militare 01217 din Slatina a prins avant la inceputul acestui an, debutul lor avand loc in noiembrie. Va mai recomandam, pe aceeasi tema: Primaria Slatina, pasuita inca trei ani de Ministerul Apararii in schimbul cu terenul UM 01217 FOTOGALERIE Primaria Slatina da lovitura si primeste terenul fostei Unitati Militare 01217 Boom imobiliar la Slatina: Primaria a batut palma cu Ministerul Apararii pentru aproape 12 ha.

acum 100 luni (28 Jan 2015)

Demolarea cladirilor aflate pe terenul de aproape 12 hectare al fostei Unitati Militare 01217 din Slatina a prins avant la inceputul acestui an, debutul lor avand loc in noiembrie. De atunci si pana in prezent, o serie de imobile din perimetrul amintit au devenit deja istorie. Locurile unde militarii infanteristi ai fostei UM 01217 isi pastrau vestoanele si armele au fost puse la pamant, la fel si o parte dintre depozitele pentru munitii si autovehicule militare. Alexandru Ioan Cuza - a reprezentat un tel initial aproape imposibil de atins, reprezentantii autoritatilor locale facand poteca ani la randul la Guvern si la Ministerul Apararii Nationale pentru a intra in posesia terenului fostei unitati militare, inchisa in primii ani de dupa 2000.

Predarea terenului nu a reprezentat insa un gest "moca" al celor de la Ministerul Apararii, ci a fost insotita de conditii din partea oficialilor M.Ap.N. Astfel, autoritatile din Slatina si-au asumat angajamentul ca, in termen de cinci ani de la predarea terenului, sa amenajeze aici un nou cartier in cadrul caruia vor fi construite locuinte, dintre care 48 va trebui sa revina angajatilor M.Ap.N. In plus fata de unitati locative, pe terenul fostei UM 01217 vor mai fi amenajate zone de agrement, spatii verzi si comerciale. De asemenea, municipalitatea trebuie sa reabiliteze complet cladirea Cercului Militar al Ministerului Apararii de pe strada Ionascu. Am inceput actiunile de demolare ale cladirilor din acest perimetru in luna decembrie si ne-am impus sa finalizam operatiunea, inclusiv dezafectarea terenului de toate resturile, pana la inceputul lunii martie a.c., deci - in aceasta primavara. Apoi va urma o a doua etapa la fel de importanta ca prima, si aici ma refer la demararea licitatiilor pentru amenajarea proiectelor pe care le-am avut in vedere cu acest teren inca de la inceput: un parc generos, spatii comerciale, locuinte", a declarat edilul Minel Prina.

Va mai recomand... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro