VIDEO Unirea Romaniei, subiect central al mesajului IPS Andreicut la Slujba de Inviere: "oamenii umbla dupa lucruri efemere si te neglijeaza pe tine"

VIDEO Unirea Romaniei, subiect central al mesajului IPS Andreicut la Slujba de Inviere:

O zi asteptata de sute de ani de catre romani", a inceput IPS Andrei Andreicut mesajul pe care l-a transmis celor cateva mii de persoane aflate, la miezul noptii, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, in fata Catedralei Mitropolitane. Aforism de Lucian Blaga, la Slujba de Inviere de la Cluj-Napoca "Domnul Hristos vrea ca toti sa fim una" In continuare Mitropolitul a facut legatura intre religie si Unirea Romaniei: "Domnul Hristos vrea ca toti sa fim una.

acum 60 luni (8 Apr 2018)

"Anul aceste este un an jubiliar, se implinesc 100 ani de la unirea Transilvaniei cu tara. Toti romanii de pe toate plaiurile, chiar daca au fost impartiti in diverse tari aveau aceeasi spiritualitate, aceeasi credinta, aceeasi traditie, aceeasi nadejde. O zi asteptata de sute de ani de catre romani", a inceput IPS Andrei Andreicut mesajul pe care l-a transmis celor cateva mii de persoane aflate, la miezul noptii, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, in fata Catedralei Mitropolitane. IPS Andrei Andreicut vorbeste la slujba de "Invierea" despre Unirea Romaniei Povestea dascalului Marin Muresan IPS Andrei a continuat istorisind pe scurt nuvela "Singuratate" scrisa de "unul dintre clujenii nostri care-si doarme somnul de veci la Cluj - parintele Ioan Agarbiceanu". Dascalul a fost in primul razboi mondial, s-a intors acasa si a participat la Adunarea de la 1 decembrie 1918 de la Alba Iulia, fapt care l-a marcat pentru toata viata. Dupa ce s-a intors acasa si si-a luat misiunea de dascal, dupa-masa, dupa ore, hoinarea singur pe camp, astfel incat oamenii au inceput sa-si puna intrebari in legatura cu sanatatea lui. Intr-o dupa-masa inspectorul scolar a mers tiptil pe urmele lui sa vad ce vorbeste de unul singur pe camp. IPS Andrei Andreicut la Slujba de Inviere de la Cluj-Napoca Dialogul dascalului cu tara sfarseste intr-un ton pesimist: "Vad in jurul meu larma, oamenii umbla dupa lucruri efemere si te neglijeaza pe tine, frumusetea absoluta. Aforism de Lucian Blaga, la Slujba de Inviere de la Cluj-Napoca "Domnul Hristos vrea ca toti sa fim una" In continuare Mitropolitul a facut legatura intre religie si Unirea Romaniei: "Domnul Hristos vrea ca toti sa fim una. Anul aceste este un an jubileu, se implinesc 100 ani de la intregirea tarii. Niciodata nu a mai fost Romania asa de mare ca atunci. Si, in acelasi timp, ne aducem aminte ca cel ce ne-a ajutat si la faurirea Romaniei mari si care n-a ajutat in toate imprejurarile vietii noastre este domnul Isus Hristos, cel care a int... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro