VIDEO Unde pot fi admirati cei mai frumosi cai lipitani din Romania. Istoria hergheliei vestite in toata Europa

VIDEO Unde pot fi admirati cei mai frumosi cai lipitani din Romania. Istoria hergheliei vestite in toata Europa

Herghelia de la Sambata de Jos este situata la 12 kilometri de Brasov. Lipitanii de la Sambata la antrenament Lipitanii sunt inteligenti si blanzi Caii lipitani proveniti din Herghelia de la Sambata au ajuns in ultimii ani in aproape toate tarile europene si uneori au trecut chiar Oceanul.

acum 40 luni (8 Apr 2018)

Herghelia de la Sambata de Jos este situata la 12 kilometri de Brasov. La 18 octombrie 1920 a fost infiintata herghelia Fagaras, redenumita apoi herghelia de la Sambata de Jos, cu un efectiv de 22 de exemplare.

Mii de brasoveni, dar si turisti din tara si strainatate viziteaza, anual, herghelia de la Sambata de Jos. Aici pot fi vazuti cai din toate cele opt familii ale rasei lipitane: Neapolitano, Conversano, Tulipan, Pluto, Favory, Siglavy Capriola, Maestoso si Incitato (aceasta din urma fiind cel mai recent introdusa in herghelia de la Sambata). se viziteaza de miercuri pana duminica, intre orele 10.00 si 16.00. Biletul de intrare costa 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii. Turistii pot vedea caii in grajdurile hergheliei si daca nu fac galagie si ii pot si mangaia. De asemenea caii pot fi urmariti si cand sunt scosi la antrenament. Se pot face plimbari cu trasura pentru 120 de lei, dar pot fi adminirate la cerere si show-uri de dresat. In cadrul hergheliei poate fi vizitat si un muzeu unde sunt prezentate poze la inceputurile lipitanilor in Romania, dar si premiile castigate de-a lungul timpului. Lipitanii de la Sambata la antrenament

Lipitanii sunt inteligenti si blanzi

Caii lipitani proveniti din Herghelia de la Sambata au ajuns in ultimii ani in aproape toate tarile europene si uneori au trecut chiar Oceanul. Inteligenta Lipitanului, frumusetea si aspectul exterior, eleganta mersului, culoarea lui caracteristica, dar si aptitudinile de tras la atelaj fac din aceasta rasa una dintre cele mai importante si apreciate rase din Romania.

Daca in trecut, cresterea cailor este considerata o arta, ingrijitorii de la Sambata spun ca, astazi, nu este altceva decat o stiinta foarte exacta.

Mentinerea puritatii acesei rase de-a lungul timpului s-a datorat in primul rand cresterii pe baza de linii de sange. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro