VIDEO Unde creste cea mai batrana magnolie din Romania. Fabulosul arbust a atins 100 de ani si provoaca accidente

VIDEO Unde creste cea mai batrana magnolie din Romania. Fabulosul arbust a atins 100 de ani si provoaca accidente

Cea mai batrana magnolie din Romania a inflorit in acest an pentru a o suta oara, iar spectacolul oferit de florile mari si albe atrage zilnic zeci de curiosi care vin s-o fotografieze, in Campina, judetul Prahova. Pasionat de gradinarit, Vasile Tanase sustine ca, cel mai probabil clima din Campina a ajutat magnolia, o planta mare iubitoare de soare, sa reziste peste ani, fara o ingrijire aparte.

acum 32 luni (13 Apr 2018)

Cea mai batrana magnolie din Romania a inflorit in acest an pentru a o suta oara, iar spectacolul oferit de florile mari si albe atrage zilnic zeci de curiosi care vin s-o fotografieze, in Campina, judetul Prahova. Nu trece zi, spune Vasile Tanase, actualul proprietar al arbustului exotic, fara sa se intample un accident pe strada unde se afla batrana magnolie.

"Opresc masina in fata casei sa faca fotografii magnoliei, fara sa fie atenti ca in spate mai sunt alte masini.

Fost ambasador al Romaniei in Bulgaria, Vasile Tanase a cumparat casa de la Campina in curtea careia se afla batrana magnolie doar de cativa ani. Primului proprietar al casei este si primul proprietar al Turnatoriei din Campina. Cu noroc, aceasta magnolie din Campina din cate stiu eu este cea mai mare din Europa. Mai exista una in Turcia, dar nu asa de mare cu o coroana atat de mare ca aceasta", sustine Vasile Tanase.

Pasionat de gradinarit, Vasile Tanase sustine ca, cel mai probabil clima din Campina a ajutat magnolia, o planta mare iubitoare de soare, sa reziste peste ani, fara o ingrijire aparte.

"In primul rand clima din Campina, cel mai insorit oras din Romania, a ajutat ca aceasta magnolie sa reziste atat de mult timp.

Cand vine vorba de ingrijiri speciale, noul proprietar al magnoilei sustine ca planta nu are nevoie de interventii din partea omului, "natura fiind cel mai bun arhitect".

"Nu se pune foarfeca pe ea sau ferastraul (...) crenguta se usuca indiferent cat ar fi de groasa. Trebuie sa te sui in pom si sa lovesti un pic cu degetul si ea se rupe. Din pacate, ciclul de inflorire din acest an este pe final, dar florile vor mai rezista inca 4-5 zile. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro