VIDEO Un grup de elevi de la Resita nu a fost lasat sa treaca pe sub Poarta Sarutului si a facut cale intoarsa

VIDEO Un grup de elevi de la Resita nu a fost lasat sa treaca pe sub Poarta Sarutului si a facut cale intoarsa

"Trecerea pe sub Poarta Sarutului nu este accesibila" Consiliul Local Targu Jiu a aprobat o hotarare prin care se interzice atingere operelor lui Brancusi, dupa ce mai multi vizitatori au zgariat Coloana "fara de Sfarsit" Doru Strambulescu, directorul Centrului "Constantin Brancusi", a precizat ca postamentul face parte din opera si, astfel, trecerea pe sub Poarta Sarutului inseamna atingerea lucrarii de arta: Din punctul meu de vedere, ansamblul brancusian este o opera de arta si trebuie protejata.

acum 82 luni (8 Jun 2017)

Copiii si cadrele didactice s-au trezit in fata cu politistul local, dar si cu un panou pus chiar in fata Portii Sarutului. Politistul local a precizat ca asa a primit ordine, ca nimeni sa nu treaca pe sub Poarta Sarutului, cu toate ca exista o traditie veche ca perechile care trec pe sub monumentuil lui Brancusi sa se sarute si sa-si faca declaratii de iubire. "Trecerea pe sub Poarta Sarutului nu este accesibila" Consiliul Local Targu Jiu a aprobat o hotarare prin care se interzice atingere operelor lui Brancusi, dupa ce mai multi vizitatori au zgariat Coloana "fara de Sfarsit"

Doru Strambulescu, directorul Centrului "Constantin Brancusi", a precizat ca postamentul face parte din opera si, astfel, trecerea pe sub Poarta Sarutului inseamna atingerea lucrarii de arta:

Din punctul meu de vedere, ansamblul brancusian este o opera de arta si trebuie protejata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro