VIDEO Un film pornit de la un articol din "Adevarul" are premiera la TIFF. "Bondoc" - un documentar despre esec

VIDEO Un film pornit de la un articol din

Printre cele opt filme romanesti de lungmetraj selectate anul acesta in competitia oficiala a Festivalului International de Film "Transilvania" se numara si "Bondoc", un documentar observational construit in jurul unui personaj memorabil. Filmul urmareste povestea lui Dan Vladimir Bondoc, un sahist de 78 de ani coplesit de neajunsurile batranetii si de constiinta apasatoare a unei vieti marcate de o succesiune de esecuri. UNDE SI CAND POATE FI VAZUT "BONDOC" "Bondoc" va avea parte de doua proiectii in cadrul Festivalului International de Film "Transilvania", care se deruleaza in aceasta perioada la Cluj-Napoca: Vineri, 5 iunie - Cinema Victoria (Ora 15:00) Sambata, 6 iunie - Cinema Arta (Ora 10:00) "Bondoc" a fost, mai intai, un articol publicat in "Weekend Adevarul", in noiembrie 2012, sub titlul "Omul care a pierdut partida".

acum 93 luni (4 Jun 2015)

Printre cele opt filme romanesti de lungmetraj selectate anul acesta in competitia oficiala a Festivalului International de Film "Transilvania" se numara si "Bondoc", un documentar observational construit in jurul unui personaj memorabil. Filmul urmareste povestea lui Dan Vladimir Bondoc, un sahist de 78 de ani coplesit de neajunsurile batranetii si de constiinta apasatoare a unei vieti marcate de o succesiune de esecuri. Singura lui evadare din rutina chinuitoare a fiecarei zile sunt competitiile de sah la care participa de cateva ori pe an. Este, de fapt, o poveste despre starile amestecate prin care trece batranul sahist de-a lungul celor 86 de minute: deznadejde, speranta, singuratate, frica de moarte.

Scenariul si regia sunt semnate de Mihai Mincan, Mihai Voinea si Cristian Delcea, toti trei reporteri ai ziarului "Adevarul" si toti trei debutanti la capitolul filme de lung-metraj. UNDE SI CAND POATE FI VAZUT "BONDOC" "Bondoc" va avea parte de doua proiectii in cadrul Festivalului International de Film "Transilvania", care se deruleaza in aceasta perioada la Cluj-Napoca:

Vineri, 5 iunie - Cinema Victoria (Ora 15:00)

Sambata, 6 iunie - Cinema Arta (Ora 10:00)

"Bondoc" a fost, mai intai, un articol publicat in "Weekend Adevarul", in noiembrie 2012, sub titlul "Omul care a

pierdut partida".

Articolul de la care a pornit ideea documentarului

Suntem foarte entuziasmati de selectia in competitia ZFR (n.r. - zilele filmului romanesc) de la TIFF si avem mare incredere in viitoarele reusite festivaliere ale filmului! Radu Stancu, producatorul filmului

NIMANUI NU I-A PASAT CA SE FACE UN FILM

Pana in faza de post-productie, "Bondoc" a fost un film facut cu buget zero. O idee nascuta intr-un grup de prieteni, care i-au convins si pe alti prieteni sa li se alature. Printre cei atrasi de proiect a fos... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro