VIDEO Un englez si sase ieseni au mers la Valeni sa le explice oamenilor ca "Nu inseamna NU". Toti poarta tricouri cu mesajul: "Nu violului!"

VIDEO Un englez si sase ieseni au mers la Valeni sa le explice oamenilor ca

Satenii, oarecum iritati de musafirii care vin sa le faca morala, au incercat sa ii convinga ca violul care a scandalizat Romania de fapt nu a existat si ca de vina este fata, pentru ca ea ar fi chemat cei sapte baieti sa intretina relatii sexuale cu ei. Reactia satenilor din Valeni cand un grup de ieseni si un englez au venit sa le explice ca "Nu inseamna NU" Localnicii prezenti la intalnirea cu tinerii din Iasi le-au relatat acestora propria varianta despre viol, desi, in mod evident, nu au fost martori.

acum 64 luni (25 Jul 2015)

UPDATE 18.15

"Noi ne-am adunat mai multi la Iasi sa schimbam soarta unor copii nevoiasi, sa schimbam ceva la mentalitatea oamenilor. Sa se duca satenii si sa le spuna celor sapte: bai baietilor nu e bine ce ati facut!", a declarat Bogdan Tanasa, ieseanul care a avut initiativa vizitei in satul celor sapte tineri acuzati de viol.

"Am venit sa spunem nu violului! Nu este normal sa sustii persoane care au violat si satenii de aici tebuie sa inteleaga asta", a completat Catalin Ancuta.

Tinerii veniti de la Iasi au discutat cu localnicii din Valeni, insa nu au reusit sa le schimbe convingerile. Satenii, oarecum iritati de musafirii care vin sa le faca morala, au incercat sa ii convinga ca violul care a scandalizat Romania de fapt nu a existat si ca de vina este fata, pentru ca ea ar fi chemat cei sapte baieti sa intretina relatii sexuale cu ei. Reactia satenilor din Valeni cand un grup de ieseni si un englez au venit sa le explice ca "Nu inseamna NU"

Localnicii prezenti la intalnirea cu tinerii din Iasi le-au relatat acestora propria varianta despre viol, desi, in mod evident, nu au fost martori.

Au fost si voci care au admis ca "baietii au gresit", dar nu in totalitate.

Stire initiala:

David Medic Ashfort, reprezentant al organizatiei britanice "Woman's Aid", a sosit sambata dupa-amiaza in localitatea vasluiana Valeni, satul unde locuiesc cei sapte violatori ai fetei din Vaslui, pentru a le explica oamenilor cat de grave sunt consecintele unui viol si ca "Nu inseamna NU!".

Acesta a venit insotit de un grup de sase ieseni, care au lucrat in Marea Britanie, si, intorsi in tara, cu banii agonisiti au construit o locuinta pentru cativa copii din judetul Iasi care locuiau intr-o rulota. Ajutati de David, au reusit sa mai construiasca inca trei astefel de case pentru altii copii amarati din jude... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro