VIDEO Un diplomat israelian, filmat in Marea Britanie in timp ce vorbea despre "inlaturarea" adjunctului lui Boris Johnson

VIDEO Un diplomat israelian, filmat in Marea Britanie in timp ce vorbea despre

Luna trecuta, Marea Britanie a votat in favoarea unei rezolutii in Consiliul de Securitate ONU care ilegaliza construirea coloniilor israeliene in teritoriile ocupate din Palestina, insa prim-ministrul Theresa May l-a criticat ulterior pe Secretarul de Stat american John Kerry pentru afirmatia conform careia actuala putere de la Tel-Aviv practica o agenda de "extrema dreapta".

acum 90 luni (8 Jan 2017)

In inregistrare, Masot o intreaba pe Strizzolo daca doreste sa-i spuna nume de parlamentari britanici pe care ar dori sa-i inlature, nominalizandu-l in cele din urma pe Sir Alan Duncan - adjunctul ministrului de Externe Boris Johnson.

"Creeaza multe probleme" explica diplomatul israelian, care adauga apoi ca ministrul de Externe Boris Johnson "este bun fiindca nu-i pasa" de conflictul israelo-palestinian, catalogandu-l pe seful diplomatiei britanice drept "un idiot care a devenit ministru al Afacerilor Externe fara a avea responsabilitati".

Masot precizeaza apoi ca a aplicat pentru pozitia de Director al Afacerilor Externe in cadrul Departamentului de Informatii al Israelului, precizand ca nu este un "diplomat de cariera", spunand doar ca a fost detasat politic in Marea Britanie pentru a "rezolva o problema politica specifica".

Inregistrarea in cauza a fost obtinuta de "Daily Mail" de la postul qatarez Al-Jazeera, fiind filmata in octombrie 2016 si facand parte dintr-un documentar care ar urma sa arate cum partidele Conservator si Laburist din Marea Britanie ar fi fost "infiltrate" de guvernul israelian. il intreaba parlamentara laburista pe Masot, la care diplomatul israelian raspunde ca a primit aprobare pentru o finantare in valoare de "peste un milion de lire din partea Israelului" fara a explica in ce scop.

Sir Alan Duncan, adjunctul ministrului de Externe Boris Johnson, si-a exprimat de multe ori in trecut viziuni pro-palestiniene in conflictul dintre Israel si Palestina, acuzand Israel de o "cucerire" a teritoriilor ocupate si sustinand ca "niciun sustinator al coloniilor israeliene nu ar trebui sa fie eligibil pentru a fi ales sau a ramane membru in principalele formatiuni politice", conform "The Guardian".

Luna trecuta, Marea Britanie a votat in favoarea unei rezolutii in Consiliul de Securitate ONU care ilegaliza construirea coloniilor israeliene in teritoriile ocupate din Palestina, insa pri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro