VIDEO Ultimele ore ale minerului Ionel Suciu, mort in spital. Avea trupul zdrobit sub daramaturi, dar a reusit sa isi anunte salvatorii ca inca mai era in viata

VIDEO Ultimele ore ale minerului Ionel Suciu, mort in spital. Avea trupul zdrobit sub daramaturi, dar a reusit sa isi anunte salvatorii ca inca mai era in viata

Vocea minerului Ionel Suciu (44 de ani, tatal unui copil), prins sub daramaturile galeriei miniere aflata la peste 400 de metri adancime in Mina Lupeni, s-au auzit pentru ultima data in orele in care echipele de salvatori munceau pentru a-l scoate la suprafata. Saptamana viitoare va fi promovata o hotarare de Guvern privitoare la acordarea de ajutoare financiare (24 de salarii brute) pentru familiile minerilor afectati de surparea de la Mina Lupeni, Familiile minerilor decedati vor fi ajutate si de Complexul Energetic Hunedoara in conformitate cu prevederile din contractul colectiv de munca.

acum 38 luni (7 Oct 2017)

Vocea minerului Ionel Suciu (44 de ani, tatal unui copil), prins sub daramaturile galeriei miniere aflata la peste 400 de metri adancime in Mina Lupeni, s-au auzit pentru ultima data in orele in care echipele de salvatori munceau pentru a-l scoate la suprafata.

Ortacii sai au povestit ca Ionel Suciu a reusit sa ii anunte pe salvatori, facand zgomot cu picamerul pe care il avea la indemana desi isi putea folosi doar o mana, restul corpului fiindu-i strivit de roci si carbuni.

"In joia de 5 octombrie 2017, intreaga comunitate minereasca din Valea Jiului a fost, din nou, greu incercata. Povestea lui ramane printre legendele stiute numai de cei cu acelasi spirit ca si el, minerii. E de neinteles de ce efortul si curajul lui n-au fost destul pentru a-l mai avea printre noi, la fel cum e imposibil de acceptat lipsa de sansa a altui brav miner, Iuliu Lucian Codlean", au transmis minerii de la Colectivul Societatii Complexul Energetic Hunedoara.

Dupa 12 ore de chinuri

Ionel Suciu a fost scos din mina vineri dimineata, in jurul orei 1:30, dupa aproape 12 ore de la surparea care a dus la blocarea sa si altor doi colegi in adancuri. Barbatul avea trupul strivit, iar in ciuda eforturilor facute de medicii de la Spitalul Floreasca, unde a fost adus in stare de coma, a mai trait doar 12 ore. Recunostinta si multumirile noastre se indreapta catre minerii implicati in operatiunea de salvare a celor trei ortaci si fata de toti cei care ne-au fost alaturi.

Saptamana viitoare va fi promovata o hotarare de Guvern privitoare la acordarea de ajutoare financiare (24 de salarii brute) pentru familiile minerilor afectati de surparea de la Mina Lupeni, Familiile minerilor decedati vor fi ajutate si de Complexul Energetic Hunedoara in conformitate cu prevederile din contractul colectiv de munca.

Joi, dupa-amiaza, o surpare produsa in urma deranjarii sust... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro