VIDEO Ucraineanca Jamala, castigatoarea Eurovision 2016

VIDEO Ucraineanca Jamala, castigatoarea Eurovision 2016

Intr-o declaratie pentru Euronews, la inceputul lunii martie, Jamala a respins acuzatiile de politizare, spunand ca piesa este un tribut pentru bunica ei si pentru ceilalti tatari care au suferit in urma politicilor din fosta Uniune Sovietica: "Nu iau o pozitie politica in piesa mea, doar o comemorez pe bunica mea, precum comemorez miile de tatari din Crimeea.

acum 44 luni (15 May 2016)

Jamala a cucerit publicul european cu piesa "1944", care vorbeste despre peninsula Crimeea si este inspirata din soarta familiei interpretei. Cantareata a obtinut 534 de puncte in urma voturilor publicului din tarile participante, urmata de Australia cu 511 puncte si Rusia, cu 491 puncte. Cantecul vorbeste despre deportarile tatarilor din Crimeea in vremea lui Stalin, si a fost admisa la editia din acest an a concursului Eurovision, in pofida criticilor venite dinspre Rusia. In total, 240.0000 de tatari din Crimeea au fost dezradacinati si deportati in 1944, anul care da si titlul piesei. Mai multi oficiali rusi si cativa politicieni din Crimeea au criticat piesa, acuzand-o ca readuce in prim-plan o istorie veche, cu scopul de a denigra Rusia pentru decizia de a anexa peninsula ucraineana, in luna martie 2014. Intr-o declaratie pentru Euronews, la inceputul lunii martie, Jamala a respins acuzatiile de politizare, spunand ca piesa este un tribut pentru bunica ei si pentru ceilalti tatari care au suferit in urma politicilor din fosta Uniune Sovietica: "Nu iau o pozitie politica in piesa mea, doar o comemorez pe bunica mea, precum comemorez miile de tatari din Crimeea.

Reprezentantii tarilor selectate in cele doua semifinale, la care se adauga Suedia, Franta, Italia, Germania, Spania si Marea Britanie, calificate direct in finala, au concurat in aceasta seara pe scena de la Stockholm. Prezenta cantaretului american in competitia europeana se datoreaza in mare parte faptului ca la scrierea si productia piesei "Can't Stop the Feeling" au contribuit si compozitorii suedezi Max Martin si Shellback, alaturi de Justin Timberlake. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro