VIDEO Ucraina: marsuri de comemorare pentru Stepan Bandera

VIDEO Ucraina: marsuri de comemorare pentru Stepan Bandera

Si prima zi din 2016 a fost marcata in Ucraina prin marsuri organizate de nationalisti in onoarea liderului fascist Stepan Bandera, figura controversata care a colaborat cu nazistii in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si a carui mostenire este invocata periodic de Moscova pentru a justifica agresiunea din Ucraina si anexarea Peninsulei Crimeea.

acum 83 luni (2 Jan 2016)

Si prima zi din 2016 a fost marcata in Ucraina prin marsuri organizate de nationalisti in onoarea liderului fascist Stepan Bandera, figura controversata care a colaborat cu nazistii in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si a carui mostenire este invocata periodic de Moscova pentru a justifica agresiunea din Ucraina si anexarea Peninsulei Crimeea. si au arborat steagurile rosu si negru prin care se identifica ultranationalistii ucraineni, precum si culorile nationale galben si albastru, folosite si de extrema dreapta ucraineana. Ca si anul trecut, nationalistii au cerut puterii de la Kiev redeclararea lui Bandera erou national, dupa ce acest titlu i-a fost retras de fostul presedinte pro-rus Viktor Ianukovici.

Rusia l-a declarat oficial pe Bandera colaborator nazist, iar Vladimir Putin l-a numit "complicele lui Hilter" pentru ca luptat impotriva fortelor sovietice in timpul razboiului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro