VIDEO. Tudorel Toader, la Bruxelles, despre OUG 13: Ordonanta nu a fost o problema. Problema a fost ca s-a adoptat noaptea.Gabriel Liiceanu: Liviu Dragnea si colegii lui ar face orice pentru a nu intra la puscarie si pentru a-si salva averile

Gabriel Liiceanu a vorbit in PE, spunand ca "nu are nicio indoiala ca Liviu Dragnea si colegii lui de partid si coalitie, pentru a scapa de puscarie si pentru a-si salva averile, nu s-ar da inapoi de la nimic". Unde ne aflam, nu am nicio indoiala ca Liviu Dragnea precum si colegii lui de partid si coalitie pentru a scapa de puscarie si pentru a-si salva averile, nu s-ar da inapoi de la nimic. Bine si rau -pe de o parte avem in Romania partidele politice cu precaderea cele care isi spun fara acoperire socialiste si oamenii de afaceri generati de ele.De cealalta parte, avem generatia celor de 20-40 de ani, necontaminata de nationalismul lui Ceausescu.

acum 66 luni (22 Mar 2017)

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a sustinut, miercuri, in cadrul unei dezbateri din Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, ca problema nu a fost Ordonanta de Urgenta 13, ci faptul ca actul normativ a fost adoptat noaptea. Pe de alta parte, filosoful Gabriel Liiceanu a declarat ca Liviu Dragnea si colegii lui din PSD "ar face orice pentru a nu intra la puscarie si pentru a-si salva averile". Consider, cu titlu personal, ca avem prea multe legi, grele de aplicat si greu de interpretat chiar si pentru judecatori.

Eu, ca ministru, am inceput elaborarea unui proiect de lege prin care sa se transpuna directivele netranspuse.

Ieri am fost sa discut amanarea acestui proiect, pentru ca gratierea nu este solutia miracol pentru rezolvarea problemelor din penitenciare, pe moment si in viitor. Incercam sa obtinem ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare", a spus Ministrul Justitiei Tudorel Toader.

In legatura cu Ordonanta 13, pentru care s-au organizat proteste masive in toata tara, ministrul Justitiei a precizat ca "ordonanta nu a fost o problema, a fost o problema de procedura."

Comisia LIBE i-a invitat sa vorbeasca pe profesorul Gabriel Liiceanu, la propunerea grupului ECR, grup din care face parte Monica Macovei, pe Liviu Avram - din partea grupului PPE, Victor Alistar - din partea Socialistilor si Democratilor, Attilo Biro - din partea grupului Verzilor.

Gabriel Liiceanu a vorbit in PE, spunand ca "nu are nicio indoiala ca Liviu Dragnea si colegii lui de partid si coalitie, pentru a scapa de puscarie si pentru a-si salva averile, nu s-ar da inapoi de la nimic".

"Nu as fi venit aici ca cetatean al unei tari de 10 ani membra a UE daca nu mi-as fi simtit valorile democratiei sever amenintata

Voi incerca sa rezum situatia in 5 puncte:

1. Incepand cu Guvenul Nastase prim-ministru condamnat pentru coruptie, coruptia a devenit profesi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro