VIDEO Tsipras, aplaudat indelung in plenul Parlamentului European: "Nu este o criza exclusiv a Greciei, ci una a Europei"

Povara va trebui sa fie suportata de cei care pot s-o suporte si care in ultimii cinci ani au fost protejati Propunerile noastre au fost prezentate si sunt bazate pe adevarate reforme, reforme pe care fostele guverne nu le-au vrut, sunt schimbari care n-au fost dorite nici de creditorii internationali si de cartelurile de interese.

acum 93 luni (8 Jul 2015)

Tsipras a fost aplaudat de eurodeputati atunci cand a laudat poporul elen pentru curajul pe care l-a demonstrat prin votul la referendumul de duminica.

Premierul grec a pledat in plenul Parlamentului European pentru o reforma veritabila a statului grec, notand ca ani intregi, diferitele Guverne din Grecia au creat un stat bazat pe clientelism, in care coruptia a fost permisa.Tsipras a declarat ca Grecia isi doreste un acord cu partenerii sai europeni, care sa arate o posibilitate de iesire din criza, ca exista o luminita la capatul tunelului, si sa includa reformele necesare.

Principalele declaratii:

Grecia este cufundata in datorii pentru ca, ani la randul, guvernele succesive au creat o clientela de partide si de institutii financiare si au permis evaziunea fiscala.

Povara va trebui sa fie suportata de cei care pot s-o suporte si care in ultimii cinci ani au fost protejati

Propunerile noastre au fost prezentate si sunt bazate pe adevarate reforme, reforme pe care fostele guverne nu le-au vrut, sunt schimbari care n-au fost dorite nici de creditorii internationali si de cartelurile de interese. S-a tinut seama prea mult de interese private si din pacate nu s-a tinut seama indeajuns de interesele poporului

Imi asum responsabilitatea pentru ce s-a intamplat in ultimele cinci luni si jumatate de cand am preluat mandatul, dar responsabilitatea pentru situatia Greciei si dificultatile din prezent nu isi are originea in ultimele cinci luni si jumatate, ci in ultimii cinci ani si jumatate. Fondurile acordate Greciei nu au ajuns niciodata la poporul elen, ci au fost folosite pentru a salva banci grecesti si europene. Propunem un ansamblu de reforme care sa ofere o repartizare corecta a acestei poveri si cu cat mai putine consecinte care sa duca la recesiune, acoperind nevoile de finantare ale tarii si implementand un program care sa duca la crestere. Primul obiectiv este combaterea somajului si intarirea companiilor

Venim ast... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro