VIDEO Trump declara stare de urgenta in domeniul sanatatii publice, spunand despre opioide ca reprezinta o "rusine nationala"

VIDEO Trump declara stare de urgenta in domeniul sanatatii publice, spunand despre opioide ca reprezinta o

Potrivit unor oficiali din administratie, problema este mult mai accentuata in zonele rurale iar declaratiile lui Trump vor redirectiona resursele federale si va relaxa reglementarile pentru a combate abuzul de opiacee (n.red.: substante chimice inrudite cu morfina). Trump a mai declarat ca va discuta despre oprirea fluxului de fentanil (n.red.: un medicament de 50-100 de ori mai puternic decat morfina) cu presedintele chinez, Xi Jinping, in timpul vizitei sale in Asia de luna viitoare.

acum 79 luni (27 Oct 2017)

Potrivit unor oficiali din administratie, problema este mult mai accentuata in zonele rurale iar declaratiile lui Trump vor redirectiona resursele federale si va relaxa reglementarile pentru a combate abuzul de opiacee (n.red.: substante chimice inrudite cu morfina). Totusi, mai multi critici si parlamentari democrati au sustinut ca declaratiile presedintelui sunt fara sens si ca acestea nu vor genera bani de undeva pentru a combate criza. In calitate de americani, nu putem permite ca aceasta urgenta sa continue" a declarat Trump, care a mai spus despre criza ca reprezinta o "rusine nationala" si o "tragedie umanitara". Presedintele a facut si o referire personala asupra adictiei de analgezice, amintindu-l pe fratele sau decedat, Fred, un alcoolic, care l-a convins pe Trump sa nu se atinga de alcool. Declaratiile lui Trump au dezamagit si pe o parte dintre expertii in lupta cu dependenta, dupa ce presedintele a spus ca este inadecvat sa lupti cu o maladie care a jucat un rol in peste 33.000 de decese in 2015, potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA (CDC). In timpul conferintei de presa, oficialii au declarat ca fondurile Agentiei Federale de Urgenta, care ar fi trebuit sa fie eliberate in cazul unei urgente nationale, au fost epuizate in urma furtunilor care au lovit Puerto Rico, Texas si Florida. Trump a mai declarat ca va discuta despre oprirea fluxului de fentanil (n.red.: un medicament de 50-100 de ori mai puternic decat morfina) cu presedintele chinez, Xi Jinping, in timpul vizitei sale in Asia de luna viitoare. In timpul campaniei electorale, Trump a promis ca se va adresa crizei dependentei, inclusiv prin construirea unui zid la granita dintre SUA si Mexic, pentru a opri fluxul de droguri ilicite. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro