VIDEO. Traian Basescu: Ponta si Iohannis sunt mincinosi si corupti. Nu il sustin nici pe Ponta si nici pe Iohannis. Sustin candidatul PMP. Toata populatia Romaniei ii plateste campania lui Ponta. Nu mai vorbim despre moralitatea lui Iohannis care are un pr

_ _ _ Mai jos, integral, declaratia de presa sustinuta de presedintele Traian Basescu: "Este, zic eu, o foarte scurta declaratie de presa, o declaratie de presa care ma vizeaza, in primul rand, pe mine si ea pleaca de la o realitate. Statul roman trebuia sa primeasca 580 de milioane de dolari, domnul Ponta a incercat sa scoata o lege, am intervenit la Curtea Constitutionala, s-a dovedit ca n-avea dreptul sa scoata o lege si atunci a scos o hotarare de Guvern prin care in loc sa solicite sa primeasca datoria de 580 de milioane de dolari, a primit sau a fost de acord sa primeasca doar 200 de milioane de dolari, pe care va confirm ca pana astazi nu i-a primit statul roman. V-as aduce aminte de incercarea de a transfera de la Academia Agricola 2.800 de hectare de teren la baronul de Braila, astazi in dificultate, si care, de fapt, erau destinati sa ajunga la domnul Voiculescu. Dar jocul acesta, «presedintele este pe ascuns cu Ponta», «nu, presedintele este cu Iohannis», este mizerabil, iar calitatile lor si umane si ca politicieni si lipsa de respect pentru tara pe care o au amandoi, dovedita in vara anului 2012, lipsa de respect pentru institutii, aroganta nu ii fac pentru mine pe niciunul dintre cei doi oameni cu care sa pot avea un aranjament. Cu tot pactul meu de coabitare, nu am reusit sa conving ca actuala putere este o putere care va consolida statul de drept, pentru ca declaratiile frecvente ale lui Ponta, in care isi apara coruptii, in care ameninta, in care se baga in justitie au lasat foarte multe semne de intrebare cu privire la pactul de cooperare institutionala pe care l-am semnat cu Ponta.

acum 72 luni (13 Oct 2014)

Traian Basescu: Ponta, pana de curand, era master la Catania, acum nu mai este, dupa ce si-a dat seama ca a scris o minciuna.

Traian Basescu: Am intervenit la CCR, s-a dovedit ca un avea dreptul si a scos o HG prin care in loc sa ceara datoria de 580 milioane a fost de acord sa primeasca doar 200 milioane pe care pana acum statul nu i-a primit. S-a creat un protocol pentru un fond de investitii de un miliard de dolari, nu s-a creat nici macar biroul pentru presedintele acestui fond, deci Ponta e corput. nu uita?m incercarea de a transfera de la Academie 2000 de hectare la baronul de Braila, azi aflat in dificultate, destinati pana la urma lui Voiculescu.

Traian Basescu: Povestea cu privatizarea CFR Marfa, cand a incercat sa bage in CSAT o decizie pur comerciala legata de atribuirea catre domnului Gruia Stoica a contractul de privatizare, sigur, domnul Stoica are ceva dificultati azi, dar era partenerul dorit de coruptul Ponta.

Traian Basescu: Daca este sa ne uitam pe declaratiile de avere, unde Ponta si sotia sa reusesc sa-l ajunga la numarul de case pe sfantul Iohannis, care din meditatii si-a cumparat sase case in Sibiu.

Traian Basescu: Vedem ca azi se da mare democrat cand in vara lui 2012 era mana in mana cu Ponta, Antonescu si Voiculoescu, a fost presedintele de la Grivco, si el un oportunist, un om care minte. Suspendarea din 2012 ii leaga definitiv ca fiind oameni care au nesocotit statul de drept si au fost gata pentru o lovitura de stat.

Traian Basescu: Jocul acesta, presedintele e pe ascuns cu Ponta sau Iohannis e mizerabil, iar lipsa de respect a celor doi pentru tara, pentru institutii, aroganta, nu-i fac pentru mine oameni cu care sa pot avea un aranjament. Cum sa se vada cand nu are curaj sa ii spuna da-te mai incolo lui Ponta, adjunctul campaniei anunta cum va trai bine Ponta daca Iohannis iese presedinte

Traian Basescu: Ce as discuta eu daca as fi candidat: m-as referi la pozitia Roma... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro