VIDEO Tragedia de la Siutghiol. Procurorul general: Tipetele dupa ajutor ale victimelor se puteau auzi de pe mal

VIDEO Tragedia de la Siutghiol. Procurorul general: Tipetele dupa ajutor ale victimelor se puteau auzi de pe mal

Procurorul general Tiberiu Nitu a anuntat, miercuri, ca in urma experimentelor cu scafandri realizate de procurorii care instrumenteaza dosarul prabusirii elicopterului SMURD in lacul Siutghiol pe 15 decembrie 2014, reiese faptul ca strigatele de ajutor puteau fi auzite de pe mal. Aceasta a fost resuscitata initial de medicii de pe ambulanta timp de aproximativ 45 de minute, ea raspunzand manevrelor de resuscitare.

acum 92 luni (14 Jan 2015)

Procurorul general Tiberiu Nitu a anuntat, miercuri, ca in urma experimentelor cu scafandri realizate de procurorii care instrumenteaza dosarul prabusirii elicopterului SMURD in lacul Siutghiol pe 15 decembrie 2014, reiese faptul ca strigatele de ajutor puteau fi auzite de pe mal. Foarte important pentru procurori este si calculul timpilor de interventie ale celor de la ISU, dar si cat puteau supravietui cele patru victime ale tragediei aviatice in apa, in conditiile meteo din acea zi.

Inainte de inceperea anchetei, Raed Arafat a sustinut ca din cauza ranilor, dar si a temperaturii foarte scazute a apei, victimele accidentului nu puteau fi auzite de potentialii salvatori aflati la fata locului. In imaginile difuzate de Digi24 se aude cand un barbat striga dupa ajutor din mijlocul lacului si spune ca nu mai rezista, in timp ce martorii de pe mal il incurajeaza si ii dau asigurari ca echipajele de salvare sunt pe drum. Va avertizam ca urmeaza imagini cu un puternic impact emotional: Potrivit datelor ROMATSA, elicopterul s-a prabusit in lacul Siutghiol la ora 16:16, la o distanta de 500 de metri de mal. Patru persoane au murit in accidentul aviatic din Constanta Doi piloti din cadrul Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Interne si doua cadre medicale SMURD Constanta au murit dupa ce elicopterul in care se aflau s-a prabusit, luni seara, in lacul Siutghiol din judetul Constanta. Ministerul de Interne a anuntat ca accidentul a fost semnalat prin sistemul de urgenta 112 la ora 16.11, iar la 16.30 primele echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea au inceput operatiunile de cautare. Aceasta a fost resuscitata initial de medicii de pe ambulanta timp de aproximativ 45 de minute, ea raspunzand manevrelor de resuscitare. Ulterior, femeia a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta si internata in stare critica la sectia de terapie intensiva, unde a murit cateva ore mai tarziu. A do... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro