VIDEO Traficul persoanelor si marfurilor la frontiera Romaniei si a Republicii Moldova, fluidizat de Paste. Intalnire bilaterala la Piatra Neamt

VIDEO Traficul persoanelor si marfurilor la frontiera Romaniei si a Republicii Moldova, fluidizat de Paste. Intalnire bilaterala la Piatra Neamt

Dupa doar doua saptamani de la sedinta comuna a Guvernului Romaniei cu cel al Republicii Moldova, tot la Piatra Neamt a avut loc conferinta pentru cooperare intre serviciile vamale din cele doua tari, la care au mai participat reprezentanti ai ANAF dar si un consiler din cadrul Uniunii Europene.

acum 85 luni (8 Apr 2017)

Dupa doar doua saptamani de la sedinta comuna a Guvernului Romaniei cu cel al Republicii Moldova, tot la Piatra Neamt a avut loc conferinta pentru cooperare intre serviciile vamale din cele doua tari, la care au mai participat reprezentanti ai ANAF dar si un consiler din cadrul Uniunii Europene. Rezultatele intalnirii bilaterale au fost prezentate pe scurt intr-un scurt briefing de presa, sustinut de Vitalie Vrabie, directorul general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova si de Dorel Fronea, vicepresedintele ANAF, care coordoneaza si activitatea structurilor vamale din Romania.

"Noi, conducatorii servicilor vamale, avem intalniri bilaterale lunare, urmarim securizarea frontierei, fluidizarea comertului si a calatoriilor.

In cadrul intalnirii dintre specialistii din punctele vamale din estul Romaniei s-au prezentat exemple de bune practici, s-au schimbat informatii si s-a prezentat bilantul celor doua servicii.

Directorul general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Vitalie Vrabie, a vorbit despre cooperarea excelenta avuta cu partea romana, dar si despre masurile concrete luate pentru fluidizarea traficului persoanelor si marfurilor in perioada Sarbatorilor dar si pe termen mediu, prin modernizarea infrastructurii si aparaturii din vami.

Vitalie Vrabie, directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova FOTO Mircea Merticariu

"Vom avea o sincronizare mai buna a actiunilor noastre. Astflel, vom contribui si la fluidizarea traficului la frontiera", a precizat Vitalie Vrabie, directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro