VIDEO Topul filmelor romanesti cu priza la public si incasari mari in 2016: cate dintre ele ati vazut?

VIDEO Topul filmelor romanesti cu priza la public si incasari mari in 2016: cate dintre ele ati vazut?

"Ilegitim" "Ilegitim", drama regizata de Adrian Sitaru, recompensata la Festivalul International de Film de la Berlin 2016 cu C.I.C.A.E Award - Premiul Confederatiei Internationale a Cinematografelor de Arta, ii are in rolurile principale pe Alina Grigore si Robi Urs si a fost vizionat in Romania de 8.596 de spectatori si a inregistrat incasari de 75.320 de lei. "Dincolo de calea ferata" "Dincolo de calea ferata", cel de-al treilea lungmetraj al regizorului Catalin Mitulescu, cu Ada Condeescu si Alexandru Potocean in rolurile principale, incheie topul, fiind vizionat de 4.529 de spectatori si generand incasari de 42.913 lei.

acum 89 luni (30 Dec 2016)

De la comediile "#selfie69" si "Doua Lozuri" pana la apreciatele "Bacalaureat" si "Sieranevada", agentia News.ro a intocmit clasamentul filmelor romanesti ale anului 2016 care s-au bucurat de succes in ceea ce priveste incasarile. "#selfie69"

Cele mai mari incasari si cel mai mare numar de spectatori au fost inregistrate de comedia romantica "#Selfie69", al doilea film din seria regizata de Cristina Iacob. Filmul, care s-a aflat in mijlocul unei dispute online, a fost urmarit de 132.898 de spectatori, generand incasari de 2.427.855 de lei. Productia, extrem de apreciata atat in randul cineastilor, cat si al cinefililor, a fost urmarita in cinematografele autohtone de 55.192 de spectatori si a incasat 624.585 de lei. "Caini"

Lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mirica, "Caini", cu Dragos Bucur, Gheorghe Visu si Vlad Ivanov in rolurile principale, se afla pe locul al patrulea in box office-ul romanesc, cu incasari de 323.225 de lei. Pelicula, premiata la Cannes, TIFF si Sarajevo si nominalizata la European Discovery 2016, parte din premiile Academiei Europene de Film, a fost vizionata de 29.230 de spectatori. "Sieranevada"

"Sieranevada", a lui Cristi Puiu, propunerea Romaniei pentru o nominalizare la Oscar la categoria Cel mai bun film strain, a fost urmarit de 31.535 de spectatori si a avut incasari de 298.642 de lei. "Minte-ma frumos in Centrul Vechi"

Comedia "Minte-ma frumos in Centrul Vechi", de Iura Luncasu, cu Emilian Oprea si Coca Bloos in distributie, ocupa locul al saselea in clasament, dupa ce a fost urmarita de 7.889 spectatori, generand incasari de 109.578 de lei. "Ilegitim"

"Ilegitim", drama regizata de Adrian Sitaru, recompensata la Festivalul International de Film de la Berlin 2016 cu C.I.C.A.E Award - Premiul Confederatiei Internationale a Cinematografelor de Arta, ii are in rolurile principale pe Alina Grigore si Robi Urs si a fost vizionat in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro