VIDEO Top 10 mistere ale Deltei Dunarii: locul mlastinilor nesfarsite, cu pesti-gigant si plante carnivore

VIDEO Top 10 mistere ale Deltei Dunarii: locul mlastinilor nesfarsite, cu pesti-gigant si plante carnivore

5 Zonele interzise ale Deltei Delta Dunarii inregistreaza 20 de zone strict protejate, care ocupa o suprafata totala de peste 50.000 de hectare, locuri in care interventia umana este interzisa: Rosca - Buhaiova, Padurea Letea, Lacul Raducu, Lacul Nebunu, Vatafu - Lungulet, Padurea Caraorman, Saraturi Murighiol, Arinisul Erenciuc, Insula Popina, Sacalin Zatoane, Periteasca- Leahova, Capul Dolosman, Grindul Lupilor, Istria - Sinoie, Grindul Chituc, Rotundu, Potcoava, Belciug, Insula Ceaplace, Prundu Cu Pasari 6 Insula pelicanilor creti Insula Ceaplace are o suprafata de 117 hectare, incluzand luciul de apa, si este locul ideal de cuibarit pentru pelicanii creti.

acum 61 luni (2 Mar 2018)

Delta Dunarii, cu o suprafata de peste 5.000 de kilometri patrati, este a doua ca marime si cea mai bine conservata dintre deltele europene. Iata cateva dintre acestea:

1 Cat de veche este Delta Dunarii

Delta Dunarii s-a format in urma cu peste 16.000 de ani, la intalnirea unuia dintre marile fluvii ale Europei, Dunarea, cu Marea Neagra.

2 Tinutul mlastinilor

Aproape trei sferturi din suprafata Deltei Dunarii sunt ocupate de mlastini, iar vegetatia ei este reprezentata in mare parte de stuf, papura, rogoz.

4 Cel mai insorit oras

Sulina, orasul cu 4.000 de locuitori din tinuturile Deltei Dunarii se afla la cea mai mica altitudine medie, de numai patru metri deasupra nivelului marii.

5 Zonele interzise ale Deltei

Delta Dunarii inregistreaza 20 de zone strict protejate, care ocupa o suprafata totala de peste 50.000 de hectare, locuri in care interventia umana este interzisa: Rosca - Buhaiova, Padurea Letea, Lacul Raducu, Lacul Nebunu, Vatafu - Lungulet, Padurea Caraorman, Saraturi Murighiol, Arinisul Erenciuc, Insula Popina, Sacalin Zatoane, Periteasca- Leahova, Capul Dolosman, Grindul Lupilor, Istria - Sinoie, Grindul Chituc, Rotundu, Potcoava, Belciug, Insula Ceaplace, Prundu Cu Pasari

6 Insula pelicanilor creti

Insula Ceaplace are o suprafata de 117 hectare, incluzand luciul de apa, si este locul ideal de cuibarit pentru pelicanii creti. Colonia de pelicani creti de pe Insula Ceaplace este in prezent una dintre cele mai importante din Europa, in rezervatie inregistrandu-se peste 100 de perechi cuibaritoare.

7 Insula vaduvei negre

Insula Popina cuprinde aproape 100 de hectare, cu tot cu luciul apei si este un loc important de popas al pasarilro migratare.

8 Junglele Deltei Dunarii

Cea mai celebra padure din Delta Dunarii este Padurea Letea, iar o alta zona protejata de padure este Carao... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro